Hamad öppnar för återkomst i Malmö FF

Jiloan Hamad har gjort sitt i Hoffenheim.

Nu öppnar mittfältaren för en comeback i Malmö FF – som han lämnade som lagkapten 2013.

– Skulle jag komma så kommer jag inte med svansen mellan benen som en spelare som har misslyckats utomlands, säger han till Sydsvenskan.

Följ ämnen i artikeln

Jiloan Hamad var i Malmö FF 2008-2013 och hann med två SM-guld och en tid med lagkaptensbindeln under de åren.

Efter guldet 2013 valde mittfältaren att flytta utomlands men tiden i Hoffenheim har inte blivit den önskade.

25-åringen åkte på en korsbandskada och har fått nöta mycket bänk – och under den nye unge tränaren Julian Nagelsmann, 29, har han blivit helt åsidosatt.

"Stort att komma tillbaka"

Hamad var sugen på att lämna klubben redan i somras, men har nu siktat in sig på januarifönstret.

Han vill gärna bli kvar i Europa och öppnar för en återkomst i Malmö FF. Han betonar att Malmö inte skulle vara ett andrahandsalternativ för honom, och när det gäller Skandinavien finns det bara ett lag för mittfältaren.

– Jag har alltid haft toppklubbar i Skandinavien som visat intresse för mig, men jag väljer ändå Malmö före allt, säger han till Sydsvenskan.

Självförtroendet på topp

Trots den tunga tiden är självförtroendet på topp. Hamad säger att han aldrig varit i bättre form och att han blivit starkare mentalt.

– Det är ingenting som kan knäcka mig nu. Hade jag varit i den här situationen för tre år sedan, så hade det ätit upp mig inombords.

– Skulle jag komma till Malmö i januari så kommer jag inte med svansen mellan benen som en spelare som har misslyckats utomlands, utan som en förstärkning och ett tungt nyförvärv.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.