Uniteds censur – inför eventuell avstängning

avPatrik Brenning

Tar med hela uttalandet utom ett citat

Zlatan Ibrahimovics citat sprids över världen efter den påstådda sparken mot Evertons Seamus Coleman.

Till Manchester Uniteds förtret kan vi ana.

För trots att det var i klubbens egen tv-kanal 35-åringens uttalade sig har United strukit orden från sin egen hemsida.

51 minuter in i Manchester Uniteds möte med Everton hamnade Zlatan Ibrahimovic, efter en duell, ovanpå Seamus Coleman. Väl liggande satte svensken sin fot i ansiktet på motståndaren – en situation som varit hett debatterad efter 1-1-matchen.

”Vet hur man sparkar”

Brittisk media har rapporterat att Zlatan nu riskerar en avstängning och Ibrahimovic fick också omgående kritik av förre United-spelaren Gary Neville. 35-åringen själv var dock helt oförstående.

– Det var en fysisk match och de (spelade hårt. Jag hörde att någon av kommentatorerna sa att jag sparkade någon i huvudet med flit, men det var en 50/50-duell och han drog ned mig, sa Zlatan i Manchester Uniteds egen tv-kanal MUTV och fortsatte:

– Tro mig, om jag ville sparka någon i huvudet... Jag vet hur man sparkar någon i huvudet så hårt att han slocknar. Det är det enda jag har att säga om det.

Strukit sista citatet

Ibrahimovics något brutala och kontroversiella uttalande har snabbt fått spridning och beskrivs i sociala medier bland annat som ”klassiskt Zlatan”. Men det är inte alla som uppskattar det.

Inför den eventuella utredningen mot svensken har United själva valt att återge hela intervjun med anfallaren på sin hemsida – utom svenskens sista ord ”jag vet hur man sparkar någon i huvudet så hårt att han slocknar”.

ARTIKELN HANDLAR OM