”Ibrahimovic var på ’Fergies’ önskelista”

avMartin Tolén

FOTBOLL

Förre assistenten: Zlatan kunde ha flyttat tidigare

Foto: TT

Zlatan Ibrahimovic har landat i Manchester United.

Men han kunde ha gjort det redan för flera år sedan.

– Jag är säker på att han fanns på Sir Alex Fergusons önskelista tidigare, säger ”Feriges” förre assistent, Mike Phelan.

Foto: TT

Zlatan Ibrahimovic, 34, blev i somras klar för Manchester United.

Men övergången kunde ha blivit av redan långt tidigare, avslöjar den tidigare assisterande tränaren till Sir Alex Ferguson, Mike Phelan.

– Det har funnits tillfällen under Sir Alex Fergusons långa karriär där du kommer och tänka på en sådan stjärnspelare som Zlatan Ibrahimovic. Med tanke på Manchester Uniteds storhet vill du ha de bästa spelarna och han måste ha varit ett mål för att plocka in, säger Phelan enligt Manchester Evening News.

Zlatan på önskelistan

Den legendariske Manchester United-managern Alex Ferguson, 74, tränade klubben mellan 1986 och 2013 innan han gick i pension.

Men det dröjde alltså tre år efter det fram till övergången till slut blev klar och José Mourinho tog över klubben.

– Jag är säker på att han fanns på önskelistan många gånger. Men han var redan i toppklubbar och därför, trots att det var Manchester United, var det svårt att få honom till Premier League eftersom han redan var på den högsta nivån, säger Phelan, numera tillfällig tränare i Premier League-nykomligen Hull. 

”Svårt att slutföra”

Det som krävdes för att ro övergången i hamn för att svenskens kontrakt med Paris Saint-Germain löpte ut och Ibrahimovic kunde hämtas in som bosman.

– Han har aldrig varit utanför de bästa klubbarna i världen under sin karriär. När något lag har en sådan talang vill de inte låta honom lämna förrän de är redo. Han har varit på radarn, men spelare kan vara på din radar utan att du får dem. Det är svårt att slutföra affärer med de bästa, säger Hullmanagern.

Hull–Manchester United spelas på lördag klockan 18.30. Matchen sänds i Viasat Sport Premium och Viaplay.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM