”Klart som fan att han stärker sina aktier”

avPer Bohman

FOTBOLL

Nya kontraktssamtal – då avgjorde Kennedy

Foto: BILDBYRÅN

Det finns sämre sätt att ladda upp inför ett kontraktssamtal.
Kennedy Bakircioglu bombade in en frispark i helt rätt läge.
– Klart som fan att som Kennedy spelar i dag så stärker han sina aktier, säger sportchefen Mats Jingblad.

Leo Bakircioglu, 3, springer runt inne i Tele2:s katakomber och ropen: "Hammarby, Hammarby, Hammarby" studsar mot den smutsgrå betongen.

Någon meter bort står pappa Kennedy och njuter av läget. Lagkaptenen har just skickat in en drömfrispark i 2–0-segern mot IFK Göteborg och Hammarby har därmed distanserat sig från den värsta bottenstriden.

– Det var riktigt jävla skönt. Den satt riktigt bra. Jag ville ha revansch på (John) Alvbåge som räddade min första frispark på ett fantastiskt sätt. Nu hann han inte ens reagera.

”Klart som fan”

Kennedy Bakircioglus tajming var, som så många gånga förr, perfekt. På måndag väntar nämligen ett första samtal om kontraktsförlängning med sportchefen Mats Jingblad och vd:n Henrik Kindlund, då 35-åringens löper ut efter säsongen. Mats Jingblad skojar först om Kennedys frispark:

– Han kunde ha dragit den lite hårdare, säger Jingblad och garvar innan han fortsätter:

– Det är ju helt fantastiskt att han bara fortsätter göra såna här avgörande insatser i de pressande lägena som vi varit i.

Vad gäller en kontraktsförlängning är sportchefen förtegen, men medger att det inte går att blunda för lagkaptenens prestationer:

– Klart som fan att som Kennedy spelar i dag så stärker han sina aktier.

Kennedy vill förlänga

Hur resonerar du kring hans spetskvaliteter kontra åldern?

– Det är ju det. Vi får se hur mycket Kennedy själv orkar vara med och satsa. Det är en sak att stå här när man vunnit, en annan grej i december eller januari. Men man kan inte låta bli att beundra honom.

Kennedys inställning?

Han vill förlänga.

– Klart man kommer in på mötet med ett jäkla självförtroende efter en sån här match. Men jag har gjort så mycket tidigare så jag tror att de vet var de har mig oavsett hur dagens match slutade, säger Kennedy.

Pengarna inte lika viktiga

Att spela på det centrala mittfältet passar den snart 36-årige veteranen bra – "jag orkar inte springa längs kanten hela matcherna längre" – och han kan definitivt tänka sig att stanna ytterligare ett eller två år. I framtiden funderar han på en roll som ungdomstränare i klubben.

– Har jag bara motivationen så vill jag förlänga. Finns inte motivationen är det bara att lägga skorna på hyllan. Men just nu känner jag en jäkla glädje på planen.

Hur viktigt är pengarna vid en eventuell förlängning?

– Inte så viktigt. Jag är inte 20 år längre, behöver inte sajna ett fett kontrakt. Men jag vill så klart ha lön utifrån vad jag presterar. Hammarby är en storklubb med fantastiska förutsättningar, det får man inte glömma.