Premier League 2015/2016

Uppgift: Har skrivit på för Man United

Av: 

Andreas Käck

Michael Wagner

FOTBOLL

Väntan är över.

Enligt Sky Sports är José Mourinho klar för Manchester United.

Portugisen ska ha skrivit sitt kontrakt på ett hotell i London på torsdagseftermiddagen.

Foto: AFP

Det har tisslats och tasslats i två dygn.

Redan på onsdagen kom uppgifter om att José Mourinho var muntligen överens med Manchester United – men att detaljer om tränarens namnrättigheter drog ut på de sista förhandlingarna.

”Allt är klart”

Nu ska 53-åringen ha skrivit på.

Brittiska medier kunde på torsdagseftermiddagen kabla ut bilder på när portugisen lämnade sitt hem i London med en privatchaufför. Efter en dryg timme återvände Mourinho till fots – och nu uppger Sky Sports att han skrivit på ett treårskontrakt med Manchester United på ett hotell i centrala London.

Ett avtal som ska ha slutförhandlats av Mourinhos rådgivare, stjärnagenten Jorge Mendes, som flög in till London för möten tidigare under torsdagen med Ed Woodward.

– Allt är klart. Mourinho träffade Manchester Uniteds vice ordförande Ed Woodward på ett hotell i London och skrev på kontraktet, säger Sky Sport-reportern Andy Burton.

Daily Mirror skriver att den portugisiske tränaren får en monsterlön på 15 miljoner pund årligen, alltså drygt 183 miljoner kronor per år. Därtill uppges Mourinho få bonusar på 5 miljoner pund om laget vinner Champions League, samt 2,5 miljoner pund om de vinner Premier League.

”Bara att trycka på knappen”

Brittiska uppgifter har gjort gällande att Zlatan Ibrahimovic kommer att återförenas med sin favorittränare i United – och på en presskonferens på Friends Arena tidigare på torsdagen bekräftade Ibrahimovic att det finns bud från en engelsk klubb.

– Jag behöver bara trycka på knappen, sa ”Ibra”.

Han ville inte bekräfta att det rörde sig om United.

Men uttalade sig positivt om Mourinho till United.

– Det är ett bra val. Vill du ha action tar du in Mourinho. Jag tror han är mannen som kommer ta dem tillbaka till toppen. Var han än varit innan har han vunnit. Vill du vinna tar du in Mourinho. Vi hade en fantastiskt relation när jag jobbade med honom i Inter och när jag lämnade Inter sa jag att vi hade en kort men fin tid tillsammans. Om vi jobbar tillsammans igen får vi se. Det finns inga garantier. Jag har bara sagt att jag har konkreta bud från Premier League. Låt oss se vad som händer.

Bekräftelse via NY-börsen

BBC-reportern Simon Stone rapporterar att en officiell bekräftelse av José Mourinho som tränare kan dröja något, troligen tills fredagseftermiddagen.

Orsaken: USA-ägda (Malcolm Glazer) Manchester United måste förbereda ett formellt tillkännagivande via New York-börsen där klubben är noterad.

Även Daily Mirror uppger att Mourinho är klar för Manchester United men att det officiella tillkännagivandet kommer ske under fredagen.

Bilmärket Jaguar, Mourinhos sponsor, har redan gått ut och gratulerat tränaren till nya jobbet.

”Grattis till anställningen hos Manchester United”, skrev man på Twitter.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Premier League 2015/2016

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League 2015/2016

José Mourinho

Manchester United

Premier League

London