”Overklig situation – det är aldrig bra”

Av: Kristopher Karlsson

Publicerad:

FOTBOLL

Svennis riktar kritik mot Manchester City

1 av 2 | Foto: AP
Manuel Pellegrini.

För en månad sedan stod det klart att Pep Guardiola ersätter Manuel Pellegrini i sommar.

Illa hanterat av klubben, tycker Sven-Göran Eriksson.

– Det är en overklig situation, säger ”Svennis”.

Foto: AP

Manchester City har säkrat upp Pep Guardiola från Bayern München till nästa säsong. Och när spanjoren kommer in för att ta över tränarjobbet i den engelska storklubben kommer Manuel Pellegrini att få lämna.

Pellegrini såg till att vinna ligacuptiteln i går, men i ligaspelet har det hackat för City sedan det stod klart att Guardiola kommer att ersätta Pellegrini.

Och nu rider en tidigare City-tränare ut till chilenarens försvar. Sven-Göran Eriksson tycker att klubben gjort fel som presenterade Guardiola så tidigt.

”Sett det här förut”

– Manchester City har fortfarande chansen att vinna ligatiteln. Det är aldrig bra när sånt här kommer ut mitt under säsongen. Det är en overklig situation. Han har ansvaret för laget och han vet att han endast har några få månader kvar. Jag har sett det här förut och det är nästan aldrig bra, säger ”Svennis” enligt Goal.

Den svenske tränarprofilen, som i dag huserar i kinesiska Shanghai SIPG, tror dock inte att Guardiola kommer att påverkas av de höga förväntningarna från klubbledningen.

– Tar man över Manchester City i dag kommer det alltid att vara en stor press. De har pengar, de investerar pengar och de har fantastiska spelare. Pressen kommer att finnas där men Guardiola är van vid det.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.