Cibicki väljer Blågult: ”Inget enkelt beslut”

Foto: Cibicki.
FOTBOLL

MALMÖ. Svenska fotbollslandslaget förlorade dragkampen om Arber Zeneli, 21.

Men vinner den om Pawel Cibicki, 22.

– Det var inget enkelt beslut, men Sverige är bästa valet för Pawel, säger rådgivaren Nima Modyr.

J-Södras anfallslån från Malmö FF, Pawel Cibicki har gjort en stark allsvensk säsong hittills med nio gjorda mål.

Forwarden, med både föräldrarna från Polen, har redan gjort en landskamp vardera för Polens U19- och U20-landslag, men hittills inga för något svenskt landslag.

Cibicki var dock med svenska U21-landslaget på träningar tidigare i våras.

Till de kommande veckornas EM-kval fick 22-åringen kallelser från såväl Polens som Sveriges U21-landslag.

Efter J-Södras 1-0-seger mot Elfsborg i går, en match som Cibicki avgjorde, ville han inte avslöja vilket val han har gjort.

– Jag är aktuell för båda, i morgon (läs måndag), kommer alla få veta var jag spelar. Det har inte varit enkelt, fotboll ska vara kul men att få ta så här tuffa beslut trodde jag aldrig jag skulle behöva ta när jag började att spela, sa Cibicki till media efteråt.

”Känns rätt för honom”

Men enligt uppgifter till Sportbladet kommer Pawel Cibicki finnas på plats när svenska U21-landslaget samlas i Malmö under måndagskvällen.

Agenten och rådgivaren Nima Modyr bekräftar:

– Polen har legat på hårt och velat få Pawel att fortsätta spela för dem. Han har ju redan gjort ett par landskamper för Polen på ungdomsnivå. Det har inte varit något enkelt beslut för honom.

– Pawel bestämde sig för några dagar sedan att spela för Sverige. Det känns rätt för honom. Han har flera nära vänner i U21-landslaget, som Pa Konate, och han känner sig hemma där. Sverige är bästa valet för honom, säger Nima Modyr.

Har SvFF diskuterat valet med Cibicki?

– Han och Håkan Ericson har talats vid flera gånger. Det är viktigt att ha en bra diskusson om hur tränaren ser på honom som spelare, säger Modyr.

ARTIKELN HANDLAR OM