PL-drömmen dog – Brighton utslaget

avPelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Sheffield Wednesday klart för playoff-final

Drömmen levde länge – men det blir inget spel i Premier League för Brighton nästa säsong.

Trots total dominans slogs laget ut av Sheffield Wednesday i playoff-semifinalen– efter ett tveksamt mål från gästerna.

Brightons framgångssaga är över för den här gången. Det som länge såg ut att kunna sluta med en plats i Premier League räckte i stället bara till en semifinalplats i playoff-spelet.

Brighton var bara en hårsmån från att ta sig direkt till hösta ligan men missade andraplatsen i the Championship efter att bara fått med sig ett kryss borta mot Middlesbrough i den sista omgången.

I det efterföljande playoff-spelet ställdes laget mot Sheffield Wednesday som vann det första mötet med 2–0 – ett överläge som laget inte tappade när klubbarna i dag möttes igen.

Fick utdelning tidigt

Brighton inledde dock i ett galet tempo hemma på The American Express Community Stadium, och fick 1–0 tidigt genom backen Lewis Dunk.

Men när det kändes som att det bara var en tidsfråga innan även 2–0 skulle komma tog matchen i stället en annan vändning.

Som en blixt från klar himmel kontrade Sheffield och satte 1–1 när Ross Wallaces inlägg seglade hela vägen in i mål när ingen nådde bollen i straffområdet.

Borde dömts bort

En riktig kalldusch för hemmalaget – och ett mål som kanske inte borde blivit godkänt.

Reprisbilderna visade hur Sheffields Gary Hooper tydligt knuffade bort Lewis Dunk som annars hade nickat undan bollen.

Trots många farliga chanser lyckades Brighton inte återta kommandot. Sheffield Wednesday är vidare efter totalt 3–1 och har nu chansen att ta sig tillbaka till finrummet i engelsk fotboll efter 16 års frånvaro. Laget är klart för finalen på Wembley den 28 maj där vinnaren tar en plats i Premier League nästa säsong.

Väl där väntar sannolikt Hull som i morgon ska försvara en 3–0-ledning mot Derby från första omgången av den andra semifinalen.

Se mer klipp och höjdpunkter på Viasatsport.se.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM