Portugals superlöfte med i EM-truppen

avPelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

"Vi kan vinna turneringen"

Foto: TT

Förra veckan såldes han till Bayern münchen för 330 miljoner kronor.

Nu har Renato Sanches, med bara två landskamper under bältet, tagits ut i Portugals EM-trupp.

– Vi kan vinna turneringen, säger förbundskaptenen Fernando Santos.

Det börjar röra på sig i karriären för Renato Sanches, född 1997. Den 18-årige supertalangen blev förra veckan uppköpt från Benfica – där han avslutade med att säkra ligatiteln tillsammans med Victor Nilsson Lindelöf – av Bayern München för hela 330 miljoner kronor.

Nu ser det även ut som att mittfältaren kommer få delta i sommarens EM i Frankrike. Sanches gjorde debut i a-landslaget så sent som i mars och har gjort avtryck i sina två inhopp mot Bulgarien (förlust, 0–1) och Belgien (vinst, 2–1) under våren.

Flera bortfall i Portugal

På tisdagen återfanns Renato Sanches namn i den 23-mannatrupp som ska representera Portugal i sommarens mästerskap – detta då luckor uppstått i och med att skador håller spelare som Tiago, Fabio Coentrao och Bernardo Silva borta från EM-deltagande.

En som dock förbundskaptenen Fernando Santos räknar med ska komma i toppform när det börjar brännas i juni är världsstjärnan Cristiano Ronaldo.

– Jag är säker på att Ronaldo kommer vara i bästa slag både mentalt och fysiskt. Han förbereder sig nu för Champions League-final men jag vet att han samtidigt redan nu förbereder sig för att ge Portugal sitt bästa, säger Santos till Uefas hemsida och slår fast att han har tagit ut en slagkraftig trupp.

– Vi kan vinna turneringen. Vi har kvaliteten att slå vilken motståndare som helst så varför skulle vi inte tro på oss själva?

I gruppspelet ställs Portugal mot Island, Österrike och Ungern.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM