”Väntar på att han ska leva upp till sitt ord”

FOTBOLL

United-mittfältaren med känga till Van Gaal

1 av 2 | Foto: Andreas Pereira.

Andreas Pereira är inte nöjd med Louis van Gaal.

Efter att ha blivit petad säsongen igenom anklagar han sin tränare för att ha brutit sitt ord.

– Han sa att jag skulle få spela, hävdar Pereira.

Manchester Uniteds mittfältare Andreas Pereira har haft en mindre rolig säsong på Old Trafford. Brassen har kämpat för att få speltid och sedan januari har han endast fått 43 minuter i United-tröjan.

Den siffran är särskilt smärtsam för Pereira med tanke på att han ville gå ut på lån under januari månads transferfönster – men stoppades.

”Jag ville bli utlånad”

Nu anklagar 20-åringen sin tränare Louis van Gaal för att ha brutit sitt ord.

– Han sa åt mig att stanna i Manchester eftersom han skulle använda mig och att jag skulle få spela. Jag ville bli utlånad i januari för att få speltid och utvecklas men Van Gaal sa till mig att han inte ville att jag skulle bli utlånad, säger Pereira enligt Daily Mirror.

”Han lät mig inte lämna”

Brassen har gjort totalt 11 framträdanden för United denna säsong men har inte fått starta en enda ligamatch för den engelska storklubben.

– Jag sa till honom att det var okej, om jag kunde stanna och spela så skulle jag göra det. Han lät mig inte lämna. Jag fattade beslutet och nu tränar jag, gör mitt jobb och väntar på att han ska leva upp till sitt ord. Alla ser att jag spelar bra och förtjänar en chans, säger Pereira.

Enligt Daily Mirror hoppas Pereira kunna visa sina kvalitéer under nästa säsong – då United kan ha en ny tränare i José Mourinho.

ARTIKELN HANDLAR OM