”Det gör ont – jag avgår omedelbart”

avKristopher Karlsson

FOTBOLL

Aston Villa-stjärnan talar ut efter skandalerna

Skandalerna har avlöst varandra för Gabriel Agbonlahor i slutet av säsongen.

I ett öppet brev ber han nu fansen om ursäkt, avsäger sig lagkaptensbindeln och lovar att stanna i klubben när man åker ner i Championship.

Det var under det förra landslagsuppehållet som Gabriel Agbonlahor, 29, åkte till Dubai där han fångades på bild när han rökte vattenpipa och drack alkohol. Klubben valde då att starta en intern utredning mot anfallaren.

När Aston Villa två veckor senare förlorade mot Manchester United stod det klart att Aston Villa åker ur Premier League i år.

Men Agbonlahor smälte bakslaget och krisen för klubben – där han tillbringat 16 år – på sitt eget sätt.

Samma kväll fångades nämligen anfallaren på bild när han konsumerade lustgas som och drack alkohol under en fest i London.

Det andra övertrampet på kort tid tvingade Aston Villa att stänga av sin stjärna.

”Det gör ont”

Nu tar han till Instagram för att be om ursäkt till fansen. Han förkunnar också att han avsäger sin roll som lagkapten.

"Jag vill börja med att be om ursäkt till alla Aston Villa-supporter för mina handlingar under de senaste veckorna, särskilt vid en tidpunkt då det är förödande för alla inom klubben. Jag avgår därför som lagkapten med omedelbar verkan eftersom jag inte förtjänar att ha en sådan roll längre. Denna roll var en stor ära för mig och det gör ont att ha förlorat den", skriver han.

Agbonlahor avslutar med ett löfte till fansen om att han stannar i klubben nästa säsong för att försöka spela upp laget i Premier League igen.

”Jag ber Aston Villa-fansen om förlåtelse eftersom jag själv smärtar trots det som står i tidningarna och finns på bilder. Jag håller med om att jag underpresterat denna säsong men jag kommer att arbeta hårt för att gottgöra det”.

ARTIKELN HANDLAR OM