Ligue 1 2015/2016

”Många kommer att chockas av priset...”

avPatrik Brenning

Starka reaktioner på Zlatans semesterval

1 av 3 | Foto: AP

Zlatan Ibrahimovic och ett antal lagkamrater från Paris Saint-Germain valde att flyga 8700 kilometer till Las Vegas under lagets korta ledighet.

Blixtsemestern har väckt reaktioner i Frankrike där spelarnas val både försvaras och kritiseras.

– De måste vara försiktiga med klubbens image, säger förre PSG-tränaren Luis Fernandez till Le Parisien.

Efter segern i Ligacupen i lördags fick PSG:s spelare en dags extra ledighet av klubben. När tisdagens träning ströks valde bland andra Zlatan Ibrahimovic, Marco Verratti, Javier Pastore och Salvatore Sirigu att utnyttja ledigheten på tre dagar till att flyga 8700 kilometer till Las Vegas.

”Är inget problem”

Zlatan dök upp på lyxiga Encore Beach Club i svart linne, mörka shorts, keps och svarta solglasögon. På plats sågs spelarna sola, spela black jack och festa innan det efter 48 timmar var dags att åka hem igen.

Resan var sanktionerad av PSG, vilket inte minst framgår av att assisterande tränaren Zoumana Camara och fysion Dario Fort också fanns med i sällskapet, skriver Le Parisien. Samtidigt ifrågasätt lämpligheten i att flyga 20 timmar och hantera nio timmars tidsskillnad för mittfältaren Marco Verratti som precis kommit tillbaka från en skada.

– Det finns inga restriktioner när det gäller hans skada och det finns inte heller något som tyder på att flyg eller tidsskillnader kan försvåra problemen. Det är inget problem om han gör en resa, speciellt inte med alla de bekvämligheter som finns tillgängliga för de här spelarna när de flyger, säger en expert på ämnet till Le Parisien.

”Sätter press på sig själva”

Trots det tror två före detta tränare i klubben att resan och vistelsen på lyxhotellet, där rummen enligt den franska tidningen kostar mellan 1800 och 5500 kronor per natt, kommer väcka reaktioner.

– PSG har redan vunnit ligan och spelarna har råd med lite utsvävningar. Vissa kommer chockas av kostnaderna för den här resan men PSG har utvecklats till något från en annan värld. Det kommer viktiga matcher som cupfinalen (mot Olympique Marseille) den 21 maj och killarna måste få slappna av både fysiskt och mentalt. Spelarna är inte maskiner så varför skulle inte det här vara aktuellt? Men trots det kan vi vara säkra på att här kommer se illa ut om de förlorar finalen mot OM. Så de sätter en stor press på sig själva, säger Vahid Halilhodzic som tränade PSG 2003-2005.

– Att ha tre dagars ledigt är inte något ovanligt, generellt är spelarna fria att göra vad de vill och klubben vet uppenbarligen om det här och har ingen åsikt om det. Men de har en hemmamatch på fredag mot Rennes som kämpar om en plats i Europa League. Föreställ dig om Rennes vinner på Parc des Princes, då kommer folk definitivt dra slutsatsen att det beror på resan till Las Vegas. Du ska akta dig för att ge bilden av att du snedvrider konkurrensen. De måste vara försiktiga med klubbens image, säger Luis Fernandez som ledde klubben 2000-2003.

Även France Football följer upp resan med en fråga till sina läsare om hur lämpligt spelarnas initiativ var.

ARTIKELN HANDLAR OM