På plats: Blir en fest med tårar & kärlek

Av: Robin Bornehav

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet sänder live med Leicesters fans

1 av 2

leicester. Dagen när allt kan avgöras är här. Spelare, ledare och fans är på helspänn. Den bästa ligan av alla kan få sin mästare. Och inte vilken som helst – det är alltså klubben som kämpat mot alla odds.

Det är Leicester som kan göra det omöjliga, fantastiska och helt sjuka.

Sportbladet Robin Bornehav på plats.
Sportbladet Robin Bornehav på plats.

Du tittar runt i omklädningsrummet och ser på alla som jobbat stenhårt för att nå det som alla klubbar någon gång i livet vill uppleva. Att vinna en serie. Vägen är lång mot ett sådant mål, och framför allt för en klubb som ingen på förhand trodde skulle kunna göra det. Fantastiska texter har skrivits om Leicesters resa mot ­toppen av Premier League. Underbara texter har skrivits om hur spelare har utvecklats i sin resa mot toppen. Inte bara på planen utan också utanför linjerna. Men, att sitta där i omklädnings­rummet på Old Trafford minuterna innan de ska ­beträda planen för att ­kanske ta hem bucklan till staden Leicester på söndag är något helt annat än skrivna ord, för spelarna i Leicester är det på riktigt, nu kan sensationen bli verklighet.

Saltar extra

Människor lever med alla typer av känslor.

I det här fallet hoppas jag KÄRLEK blir den avgörande känslan. När man ser tränaren Claudio Ranieri gråta av lycka efter att tre poäng är tagna och att Leicester fortsätter vara etta i tabellen inser man vad fotboll betyder.

De elva som han sätter på planen är beredda att springa hur långt som helst för klubben de representerar. De springer mil för materialaren som gör det lilla extra för att du som spelare ska må bra. De springer ännu mer för kocken som kanske saltar din rätt lite extra för att den spelaren vill ha det så.

Ni förstår kanske. Det handlar inte bara om de som syns utan också om de personerna som finns bakom all stjärnglans. De personerna som älskar klubben och alltid vill lagets bästa.

Bjuda dem

När Riyad Mahrez, Wes Morgan och alla ­andra som spelar går ut på Old Trafford hoppas jag att de har just den känslan inom sig. Känslan Kärlek till sin fru, man, barn, klubb, lagkamrat, ja, alla som bryr sig och sliter för Leicester City FC. Om de har den känslan är jag på plats för att uppleva en stor jävla fest med tårar och kärlek. Vi får se, kanske får jag bjuda Kit Managers Paul McAndrew på en eller två öl (alkoholfria).

Publicerad: