Uppgifter: Så startar Sverige i VM-kvalet

Av: Johan Flinck, Michael Wagner, Robin Bornehav

Publicerad:
Uppdaterad:

Andersson gör flera förändringar i startelvan

1 av 2

MARBELLA. John Guidetti har visat målform i Celta Vigo.

Enligt Sportbladets uppgifter från dagens stängda träning belönas han nu med en startplats.

Janne Andersson förbereder dessutom för en skräll i startelvan och två spelare petas från matchen mot Bulgarien.

Efter en svag insats mot Luxemburg i VM-kvalet petades John Guidetti mot Bulgarien.

Han lämnade matchen i stor besvikelse och vägrade uttala sig i den mixade zonen.

När Marcus Berg tvingades lämna återbud till VM-kvalsamlingen i lördags öppnades det upp för en startplats igen för Guidetti, som samtidigt visat målform i Celta Vigo med mål både i Europa League och ligan den senaste veckan.

Enligt Sportbladets uppgifter från onsdagens stängda träning på Marbella Football Center tränade Guidetti med givne Ola Toivonen i en anfallsuppställning.

Skräll på mittfältet

Uppgifterna från den stängda träningen gör också gällande att Janne Andersson förbereder ännu en skräll, som antyddes redan på den öppna träningen i tisdags: Jakob Johansson bredvid Albin Ekdal på det centrala mittfältet. Det betyder att Oscar Hiljemark petas efter att varit startat alla tre VM-kvalmatcherna i höst.

26-årige Johansson, till vardags i AEK Aten, har aldrig ens suttit på bänken under en tävlingslandskamp utan har bara varit med på två januariturnéer.

– Det skulle vara helt fantastiskt, att få den möjligheten. Först och främst att jag är här och att få speltid då skulle vara helt fantastiskt, sa Johansson när han mötte media i går.

Durmaz petas

Jimmy Durmaz ser också ut att petas från senaste matchen mot Bulgarien när Janne Andersson satsar på en defensivare uppställning mot betydligt tuffare motstånd. Då får Marcus Rohdén chansen igen på kanten, precis som mot Holland i premiären när Sverige klarade 1-1.

Då Marcus Berg och Martin Olsson är skadade blir det totalt fyra ändringar jämfört med Bulgarienmatchen.

Tilläggas ska att det återstår en träning, i morgon på matcharenan i Paris, så Janne Andersson kan förstås fortfarande tänka om.

Frankrike-Sverige kanal 5 20.45 fredag.

Publicerad:

LÄS VIDARE