13 år – gör redan debut i U20-laget

FOTBOLL

Jättetalangen fick hoppa in i Celtics seger

1 av 2

Karamoko Dembele.

Lägg namnet på minnet.

På måndagskvällen gjorde han debut för Celtics U20-lag – bara 13 (!) år gammal.

I början av augusti spelades en ungdomsturnering i Irland och trots att både West Bromwich och Barcelona deltog med sina respektive U15-lag var det en 13-årig Celtic-spelare som stal show och rampljus.

Karamoko Dembele spelade i en klass för sig – och prisades som turneringens bäste spelare.

”Var för snabb”

I en video – som publicerades den 4 augusti och som snabbt nådde över 70 000 visningar – ser man hur Dembele vänder bort motståndare på Lionel Messi-manér och hur han passar lika gärna som han går på eget avslut.

”Ingen av Barcelonas spelare kunde komma åt honom. Han var alldeles för snabb och teknisk skicklig”, skrev sajten KeepItOnTheDeck, som publicerade videon.

Fick göra debut

Och inte undra på att Barças 15-åringar hade svårt att komma åt honom. Karamoko Dembele är nämligen så pass bra att han nu kan konkurrera med spelare från Celtics U20-lag.

När man på måndagskvällen ställdes mot Hearts dito fanns Karamoko Dembele, något oväntat, med i truppen och i den 81:a minuten – vid ställningen 3–1 till Celtic – fick han göra ett inhopp.

Det är ingen vågad gissning att storklubbar som tidigare nämnda Barcelona har fått upp ögonen för supertalangen, men enligt skotska Daily Record vill Dembele – som är född i Elfenbenskusten – stanna kvar i Celtic och utvecklas i det U20-lag han nu debuterat för.

ARTIKELN HANDLAR OM

Celtic FC