Zlatans hyllades stort av Beckham

avMalin Wahlberg

Foto: TV4

Zlatan Ibrahimovic hyllades stort av David Beckham.

Sedan skickade han en passning till det nya landslaget – och hintade om en comeback.

– Den gula väggen ser lite mindre ut på Friends Arena, jag kanske ska komma och fylla den igen, säger han.

Först hyllades Kim Källström och Andreas Isaksson inför publiken på Fotbollsgalan. Sedan var det Zlatan Ibrahimovics tur att tackas av för sina insatser i landslaget.

Först fick han stora hyllningar av den förre lagkamraten David Beckham.

– För mig är Zlatan en spelare som har klass och alltid vill vinna och det blev tydligt när jag kom till PSG. Det spelade ingen roll om vi spelade en viktig match i franska ligan eller en match på träning, han ville alltid vinna. Om han inte vann betedde han sig som mina barn. Han blev upprörd och flippade ur. Inte för att mina barn flippar ur, men Zlatan gör det och för mig är han en vinnare, säger Beckham och fortsätter:

– Han är fortfarande en av de största spelarna jag har spelat med. Tack för att du har blivit en av mina närmsta vänner och för att du höll koll på mig i Paris. Su är en fantastiska människa som har gjort så många fantastiska mål. Det är svårt att välja något.

”Han är snyggast i världen”

Beckham konstaterade sedan, något motvilligt, att Ibrahimovics konstmål mot just England på Friends Arena var hans snyggaste och avslutade sedan:

– Så Zlatan, jag vill bara säga att det var en ära att få spela med dig. Det var underbart att få vara en del av din värld, även om det var en kort stund.

Zlatan var inte sen att hylla Beckham tillbaka.

– Jag har fått turen att lära känna honom som person. Allt handlar om klass när det kommer till David. Han är en gentleman och en vinnare. Han blir också arg när han inte vinner. Vi vann tillsammans och sedan är han väl snyggast i hela världen, säger Zlatan med ett leende.

"Saknar att spela inför den gula väggen”

Ibrahimovic hade tidigare under kvällen utsetts till Årets forward och fick gå upp på scenen för andra gången.

– Det känns fantastiskt. Det känns lite overkligt, men det är bara att njuta medan man kan. Det är som Kim (Källström) sa ”näst år kommer någon annan stå här”, eller så kommer jag igen.

Zlatan pratade också om avskedet från landslaget och den ”gula väggen”.

– Det var känsligt, det var jobbigt med tanke på att man har varit där så länge. Mästerskapen är något speciellt. Det går inte att beskriva det, säger han.

Sedan skickade han en passning till det nya landslaget och skickade en skämtsam (?) hint om en comeback.

– Jag saknar att spela inför den gula väggen. Men den ser lite mindre ut på Friends Arena, jag kanske ska komma och fylla den igen.