Oavgjort för IFK efter flera Hysén-missar

FOTBOLL

IFK-stjärnan: "Borde gjort mål såklart"

Foto: Tobias Hysén hade inte sin bästa dag.

GÖTEBORG. Trenden med missade målchanser håller i sig för IFK Göteborg.

Anfallaren Tobias Hysén brände flera lägen i första halvlek.

– Jag skulle gjort mål såklart, säger IFK-stjärnan efter 1-1 mot Djurgården.

IFK dominerade matchbilden träningsmatchen i första halvlek med ett rörligt passningspel och med hot både på djupet och från kanterna.

Det var också hemmalaget som skapade chanserna.

Och några av de vassaste hade Tobias Hysén.

Redan i den tredje minuten skickade vänsterbacken Haitam Aleesami in en boll centralt. Den missades totalt av Djurgårdens mittbackar, vilket nog ställde Tobias Hysén lite för hans träff blev totalt oren.

I den 16:e minuten slog IFK en kort hörna som till slut hamnade hos Sebastian Eriksson. Mittfältaren lyfte in bollen och när Djurgården slarvade i försvarsspelet kunde Tobias Hysén sno åt sig bollen. Målvakten Hampus Nilsson kom ut och Hyséns försök mot bortre slank utanför.

Fika utan mål

Några minuter senare fick Hysén ytterligare ett läge mitt framför mål efter en fin kombination av Gustav Engvall och Emil Salmonsson. Men inte heller det avslutet blev lyckat.

I den 26:e minuten kom IFK-anfallaren ren efter en lång, väl vägd passning av Sebastian Eriksson på ytan bakom mittbacken Omar Colley. Nu satt skottet i utsidan av ena stolpen.

– Man kan se det på olika sätt. Man är där och skapar chanserna i alla fall och hugger lite. Frustrerande är det inte, säger Tobias Hysén och fortsätter.

– Första målchansen där de missar sin bakåtpassning måste bli mål. Det är ett rent friläge. Det är för dåligt avslut, jag försöker chippa den runt honom och det blir en för dålig chip.

Stolpträffen var Hysén mer nöjd med:

– Det är ett okej avslut även om det är ett bra avslut så går den in. Den tar i utsidan av stolpen. Du får inga poäng för att skjuta i stolpen..., säger Tobias Hysén.

Trots Tobias Hyséns chanser och en fin, hård frispark av Emil Salomonsson fick IFK-fansen pausfika utan mål.

För Tobias Hysén var det också slutspelat, han ersattes efter paus av Victor Sköld. Ett byte som var planerat.

Walker kvitterade

I andra halvlek flyttade Djurgården upp och inte minst Seon-Min Moon satte IFK-försvaret på prov med sin speed och fina teknik.

Men det var hemmalaget som tog ledningen.

Det var Jakob Ankersen som satte 1-0 efter ett inspel av Sören Rieks från vänsterkanten. Ankersen som missade så grovt mot IK Frej i Svenska cupen

Men Djurgården kvitterade. Med Amadou Jawo på plan fick laget fast bollen lite mer offensivt och en andraboll hittade ut till Kevin Walker som gjorde 1-1 med ett kanonskott.

– Det var kul att se den gå in. Jag hängde med i en omställning där och den studsade ut i skottsektorn, säger Djurgårdens mittfältare.

Djurgården fortsatte att skapa efter målet och hade ett par halvchanser, men IFK höll undan i lagets första match på naturgräs sedan lägret i Dubai i vintras.

– Det var en nyttig match med ett rättvist resultat, säger IFK-tränaren Jörgen Lennartsson.

ARTIKELN HANDLAR OM