Drömmen lever för Gefle efter slumpmål

avFredrik Jönsson, Hans Abrahamsson

FOTBOLL

”Det var viktigt att ta en trea, så det lever in i det sista”

Foto: BILDBYRÅN

Gävle/Stockholm. Drömmen om allsvenskan 2017 lever för Gefle.

Ett slumpmål mot svenska mästarna Malmö FF gör att sista omgången blir en rysare.

– För många matcher sedan så trodde många att vi var redan ute. Att vi fortfarande lever nu är bonus, säger Gefles Emil Bellander till C More.

Med 20 minuter kvar på klockan tog tränaren Thomas Andersson ut Johan Oremo och kastade in Emil Bellander. Delar av publiken buade åt att Oremo byttes ut.

Men de hann knappt sluta med buropen innan de fick jubla.

Hade flyt vid målet

Bellander fick bollen omgående, tog sig in från kanten och sköt i stolpen. Sedan hade Gefle marginalerna med sig - minst sagt.

Efter att bollen träffat stolpen studsade den på MFF-målvakten Fredrik Andersson. Gefle-anfallaren Dioh Williams kolliderade med Andersson och när nyinbytte 18-årige Dennis Hadzikadunic skulle försöka hitta ifatt bollen och rensa undan den slutade det med att han halkade och följde med bollen över mållinjen.

– Jag fick en passning av Johan i mitten, jag kände att jag hade ytor bakom mig så jag vände upp. Jag hade bra skottläge så jag testade att dra upp. Den gick i stolpen, men Dioh (Williams) var där, säger Bellander.

MFF saknade nyckelspelare

Trots att Malmö FF saknade flera nyckelspelare – bland andra Johan Wiland, Markus Rosenberg, Behrang Safari, Anders Christiansen och Magnus Wolf Eikrem – hade man flera bra målchanser i matchen.

Gefle-målvakten Andreas Andersson räddade hemmalaget flera gånger.

– Vi ska ha stark nog trupp att vinna ändå, trots att vi saknar några spelare, säger Malmös lagkapten Kári Árnason.

– I andra halvlek är det många som inte ville tillräckligt mycket. Vi kan slå rekordet. Och vi kämpar inte för att vinna. Jag förstår inte.

”Lever in i det sista”

Helsingborg, som innehar kvalplatsen som Gefle jagar, vann mot Falkenberg. Det gör att HIF har 26 poäng efter 29 omgångar, Gefle skuggar på 24 poäng.

Det blir en rysare i sista omgången av allsvenskan. Gefle gästar Östersund medan Helsingborgs IF tar emot Jönköpings Södra hemma.

– Det var viktigt att ta en trea, så det lever in i det sista, säger Bellander till C More.

– De har ju så klart matchbollen. Men tar vi tre poäng så kan vad som helst hända. Nu är det bara att köra.

ARTIKELN HANDLAR OM