”Hamrén har sagt att Berg går före”

avAndreas Käck

1 av 2

Marcus Berg har startplatsen i EM.

Eller? John Guidetti gjorde i alla fall sitt för att sätta press på anfallskollegan.

– Otroligt skönt, säger han efter första målet i A-landslagsdressen.

John Guidetti var en förgrundsfigur när Sverige vann U21-guld förra sommaren och har därefter fått chansen i A-landslaget. Han har gjort flera matcher från start och därtill ett par inhopp – men inte lyckats spräcka nollan.

Förrän nu.

”Fantastiskt skönt”

I EM-genrepet mot Wales kom det.

Hans allra första i A-landslaget.

– Fantastiskt skönt. Det var på tiden. Jag har skjutit i stolpen, jag har gjort en cykelspark ... jag har väntat länge på första målet, säger Guidetti i den mixade zonen efteråt.

Han firade genom att lägga bollen under tröjan – en hyllning till hans flickvän Sanna som är gravid.

– Jag har velat göra den målgesten tidigare. Äntligen fick jag göra den. Den var till vår lilla bebis som komma skall och till Sanna som är otroligt stark i den här graviditeten, säger Guidetti.

”Berg går före”

Förbundskapten Erik Hamrén har redan aviserat att han kommer starta med Marcus Berg bredvid Zlatan Ibrahimovic i EM-premiären mot Irland.

– Han har ju gått ut med att ”Mackan” är före mig just nu. Då är det upp till mig. Erik tar ut laget. Men jag har visat att jag är farlig. jag har skapat mina chanser tidigare och nu fick jag sätta dit den, så det är bara att hoppas det fortsätter på samma inslagna väg, säger Guidetti i TV4.

Om att Berg går före säger han:

– Marcus är en fantastiskt fotbollsspelare. Det enda man kan göra är att ta möjligheten när man får den.

ARTIKELN HANDLAR OM