Jumbons urladdning gav premiärtrea

FOTBOLL

Jumbo och utskällda för sin usla hemmaplan.

Då svarade Mallbacken med en knockoutstart mot topplaget Piteå som räckte till 4-0-seger.

Mallbacken har haft en blytung start på årets allsvenska. Ett tufft spelschema med matcher mot bland annat Linköping och Rosengård har slutat med att man efter fyra omgångar gick ut till match med endast en poäng och -10 i målskillnad.

Som om inte det vore nog har lagets hemmaarena Strandvallen varit i rejält blåsvärder. Rosengårds målvakt Zecira Musovic kritiserade planen rejält efter 6-0-segern senast och Svenska fotbollförbundet skickade en inspektör till arenan för att bedöma om den ens gick att spela på i dag.

Nyförvärvet nätade efter nio minuter

Man fick klartecken – och utnyttjade det på bästa sätt.

Redan efter fem minuter hade Madelen Janogy och Anna Green gjort varsitt mål och i den 24:e minuten fullbordade Janogy rivstarten med sitt 3-0-mål.

Piteå orkade inte hämta sig och Mallbackens drömeftermiddag fullbordades när nyligen invärvade landslagsspelaren Antonia Göransson fick göra debut med kvarten. Hon behövde bara nio minuter innan hon satte debutmålet till 4-0 för Sunnelaget.

– Det var så jäkla skönt att göra mål igen. Det kändes som man var ung igen, samma glädjerus, säger Antonia Göransson till NWT.