Här får stjärnan det tragiska dödsbeskedet

Förre lagkamraten kollapsade: ”Stor sorg”

FOTBOLL

Davide Astoris död chockade en hel fotbollsvärld.

För förre lagkamraten Carlos Sanchez blev beskedet för mycket och colombianen kollapsade – inne på planen.

”Vi som fick möjligheten att dela omklädningsrum med dig är förenade i stor sorg”, skriver Sanchez på Instagram.

I går försattes en hel fotbollsvärld i sorg efter att Fiorentinas lagkapten, italienske landslagsmittbacken Davide Astori, hittats död på sitt hotellrum.

När Astori, som blev 31 år gammal, inte dök upp till frukosten inför Fiorentinas bortamöte med Udinese och heller inte besvarade lagkamraternas samtal anade de att något var fel och bröt sig in i Astoris rum där de hittade honom död.

– Det mesta tyder på hjärtstillestånd, vilket är konstigt med tanke på att han är en professionell fotbollsspelare som testas regelbundet och som inte har visat upp några varningstecken tidigare, sa Antonio De Nicolo, utredare i staden Udine, i går.

1 av 6 | Foto: Maurizio Degl'Innocenti / TT / NTB Scanpix

Kollapsade efter Astoris död

Ungefär samtidigt som Astoris tragiska dödsbesked bekräftades i italienska medier inledde Espanyol sitt bortamöte med Levante i La Liga.

Och det var inte förrän efter matchens slut som Astoris förre lagkamrat i Fiorentina, Carlos Sanchez (just nu utlånad från Fiorentina till Espanyol), fick informationen av några klubbrepresentanter inne på planen.

Då kollapsade Sanchez, tänkt VM-stjärna för Colombia i sommar, omedelbart, skriver såväl spanska som colombianska medier.

”En stor sorg”

Sanchez kom dock upp på benen igen.

Och några timmar senare kommenterade han sin förre lagkamrats tragiska bortgång med ett inlägg på Instagram.

”I dag har en fantastisk människa och underbar fotbollsspelare gått bort. Vi som fick möjligheten att dela omklädningsrum med dig är förenade i stor sorg eftersom vi gärna hade velat fortsätta ta del av din professionalism och vägledning. Alla kondoleanser till din familj, vila i frid kaptenen”, skriver Sanchez.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM