Allsvensk spelare häktad för ytterligare våldtäkt

FOTBOLL

En allsvensk spelare som sitter häktad misstänkt för våldtäkt av barn har nu häktats för ytterligare våldtäkt. Det gäller en händelse som tingsrätten tidigare har släppt honom för. Nu anser åklagare att det finns mer bevis.

– Vi har kommit längre fram i utredningen. Därför begär jag honom häktad på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn, säger Rikard Darell.

Spelaren har varit frihetsberövad sedan den 31 januari. Han är häktad för flera fall av våldtäkt mot barn.

Spelaren greps redan september förra året misstänkt för övergrepp mot en annan flicka. Åklagaren ville ha honom häktad för våldtäkt mot barn. Tingsrätten ansåg däremot att det endast rörde sig om sexuellt utnyttjande och att det inte fanns skäl att häkta honom.

Idag beslutade tingsrätten att han ska häktas även för våldtäkt mot denna flicka. Brottsrubriceringen är våldtäkt mot barn då flickan var under 15 år när övergreppet skedde.

Åklagaren Rikard Darell menar att man nu har kommit längre i denna utredning och har nya bevis mot spelaren.

Brottet ska ha skett på ett hotell i september 2016, vilket är tidigare än man tidigare trott. Därför ser åklagaren nu allvarligare på händelsen.

– Det innebär att målsägande var ännu yngre vid tillfället, säger Rikard Darell, åklagare.

Nekar till brott

Under häktningsförhandlingen framkom det att spelaren nekar till brott. Han medger att han haft sex med flickan på hotellet men menar att han inte hade en aning om att hon då var under 15 år.

Tingsrätten häktade honom även för sexuellt utnyttjande av samma flicka. Det brottet ska ha ägt rum i en park under juli 2017.

Tingsrätten omhäktade även spelaren för de våldtäkterna han sitter häktad för sedan tidigare. Med en skillnad - istället för fem fall av våldtäkt ska denna flicka endast ha varit utsatt vid tre tillfällen. 

Åtal ska väckas mot spelaren senast den 19 mars. 

ARTIKELN HANDLAR OM