Pochettino ifrågasätter motståndarnas agerande

FOTBOLL

”Vårt ansvar att vara professionella”

Tottenhams senaste motståndare - West Bromwich och Chelsea - stöttade öppet Leicester i titelstriden.

Nu ifrågasätts utspelen - av Spurs.

– När du är professionell ger du inte din personliga åsikt, sa Tottenhams manager Mauricio Pochettino på en presskonferens.

Efter 1-1 mot West Bromwich och 2-2 mot Chelsea fick Tottenham se guldchansen försvinna då Leicester kunde säkra titeln. På presskonferensen inför morgondagens match mot Southampton passade Tottenhams manager Mauricio Pochettino på att skicka en känga mot sina två senaste motståndare.

Såväl West Bromwich-managern Tony Pulis som Chelsea-spelarna Eden Hazard och Cesc Fabregas inför matcherna mot Tottenham gick ut och sa att de ville att Leicester skulle vinna guldet, någonting som Pochettino ifrågasätter starkt.

”Alltid farligt”

– I fotboll är det vårt ansvar att vara professionella. När du är professionell ger du inte din personliga åsikt, sa Pochettino enligt Sky Sports och statuerade även ett exempel.

– Om jag supportrar Tottenham och vi spelar mot ett lag som fajtas för att vinna titeln eller för att överleva, då kan inte jag ge min åsikt som en supporter. Jag behöver ge min åsikt som professionell. Det är alltid farligt när någonting sådant händer.

”Behöver vara försiktiga”

Uttalanden fick även Pochettino att påtala att de på de kommande ligamötena behöver lyfta fram att tränarna behöver vara mer försiktiga kring vad de säger publikt.

– Under de senaste veckorna eller månaderna har vi sett att fotbollsmänniskor kanske inte beter sig professionellt, vi behöver vara försiktiga.

Klockan 14.30 i morgon spelar Tottenham säsongens sista hemmamatch mot Southampton, vid en seger har de i princip säkrat andraplatsen.

ARTIKELN HANDLAR OM