Liverpool klart för final i Europa League

1 av 2
FOTBOLL

En sen smäll i Spanien – en överkörning i kväll.

Liverpool är klart för Europa League-final efter 3-0 mot Villarreal.

– Underbar kväll, fantastisk match från mitt lag. Vilken prestation, säger Liverpools manager Jürgen Klopp till BT Sport.

Oddsen var emot Liverpool inför returen mot Villarreal på Anfield. Sedan 2008 hade spanska lag vunnit 17 av de senaste 18 utslagsmatcherna mot engelskt motstånd.

Men det var inget Jürgen Klopps mannar funderade över i kväll. Det var full fart från start.

Liverpool, som föll med 0-1 på spansk mark förra veckan efter ett sent avgörande, fick en drömstart. I den sjunde minuten gjorde Bruno självmål för Villarreal.

Sturridge hjälte

Den engelska klubben fortsatte att ösa på efter ledningsmålet och efter en dryg timme kom mål nummer två. Roberto Firmino hittade in med bollen till Daniel Sturridge i straffområdet och engelsmannen satte 2-0 till Liverpool.

Med tio minuter kvar på Anfield tryckte hemmalaget in 3-0. Firmino tog sig runt till vänster i straffområdet och skickade in bollen till Sturridge. Han fick en halvträff med vänstern som Adam Lallana förlängde in i mål.

– Det kommer alltid att finnas upp- och nedgångar i fotboll. Det handlar om att offra din kropp och ta risker. Det är en fantastisk känsla nu, säger Sturridge till BT Sport.

Möter regerande mästarna

En skön vinst för Liverpool som är klart för final i Europa League efter sammanlagt 3-1.

– Alla pratade om det här laget innan jag kom hit. Då handlade allting om kvalitén och dåliga värvningar. Jag kom hit för att jag tyckte truppen var bra, och nu är vi i final.

Där väntar spanska Sevilla som slog ut Sjachtar Donetsk med totalt 5-3. Sevilla har vunnit turneringen två år på raken, det här blir lagets tredje raka final.

Finalen spelas i Basel den 18 maj.

”Förtjänar att vara i final”

– Vi visste att det skulle bli en tuff kväll, men vi trodde hela tiden på det. Spelarna förtjänar att vara i final och förhoppningsvis kan vi vinna den, säger Lallana.

– Om vi spelar bra, springer för varandra och hjälper varandra, då har vi goda chanser mot Sevilla.

Guide: Så gör du perfekta fotbollsbesöket till Anfield