”Ersätter Zlatan – för 2,7 miljarder”

FOTBOLL

Uppgifter: Redo för galen dubbelvärvning

Foto: Neymar och Ronaldo.

Hur fylla tomrummet efter Zlatan Ibrahimovic?

Varför inte med två spelare av samma klass.

Italienskan Gazzettan lägger silly-pussel och konstaterar nu att PSG är ute efter både Cristiano Ronaldo och Neymar.

Säsongen är inte ens slut men Zlatan Ibrahimovics kontraktsituation gör att internationella medier (och Sportbladet) redan nu frossar i rykten om svensken. ”Ibras” framtid är en av hela Fotbollseuropas största snackisar. Samtidigt väcks frågan vem – eller vilka – som ska ersätta.

Gonzalo Higuaín och Robert Lewandowski har pekats ut som tänkbara alternativ men franska medier hävdar ihärdigt att PSG jagar spelare med ännu större stjärnglans. Både Neymars och Cristiano Ronaldos namn har nämnts var och ett för sig. Nu nämns de – tillsammans.

”Kan spränga banken”

La Gazzetta dello Sport, som citerar färska uppgifter i ansedda France Football, menar att PSG-presidenten Nasser Al-Khelaifi är redo att ”spränga banken” och hosta upp närmare 300 miljoner euro, alltså cirka 2,75 miljarder kronor, för att köpa loss duon.

Al-Khelaifi ska vara ”besatt av tanken att se Neymar i PSG” och beredd att matcha 24-åringens utköpsklausul på 193 miljoner euro, samtidigt som hans numera goda relation till agenten Jorge Mendes sägs kunna bädda för en Ronaldo-affär för 100 miljoner euro.

Lovat att värva

Gazzettan sträcker sig så långt som att hävda att Ronaldo redan fått ett ”okej” om att gå till PSG och att han i så fall skulle belönas med ett kontrakt värt 26 miljoner euro per säsong.

I februari månad kom också uppgifter om att Al-Khelaifi ska ha avgett ett löfte under ett möte i Qatar i vintras och sagt:

”Vi kommer att värva en superstjärna i år”.