”Hon får roll i filmen om Jamie Vardys liv”

FOTBOLL

Game of Thrones-stjärnan pekas ut som favorit

1 av 5 | Foto: TT
Jamie Vardy.

Samtidigt som Jamie Vardy firar ligatiteln blir planerna för filmen om hans liv allt mer konkreta.

Game of Thrones-stjärnan Emilia Clarke uppges vara favorit att spela Vardys fästmö.

– Det är viktigt att ha en stark kvinnlig huvudroll, säger producenten.

Det var i slutet av förra året som engelsk press började rapportera om att Leicesters succéanfallare Jamie Vardy kan bli ämne för en Hollywood-film.

För två månader sedan bekräftade också Hollywood-producenten, tillika manusförfattaren, Adrian Butchart att han siktar på att göra en film om Vardy osannolika genombrott på vägen från sjundedivisionen till att vara skytteligaledare i Premier League.

I slutet av mars bekräftade huvudpersonen själv att han suttit i möten med Butchart och att en film är på gång.

Släpps 2017

Nu skriver Daily Mirror att Emilia Clarke – känd som Daenerys Targaryen i den populära tv-serien Game of Thrones – närmar sig en roll.

Clarke är tänkt att spela Vardys blivande hustru Rebekah Nicholson.

– I en historia som domineras av män är det viktigt att ha en stark kvinnlig huvudroll. Rebekah är en kombination av skönhet och inre stryka, säger Butchart.

Filmen väntas enligt Daily Mirror att släppas under 2017 och tidigare har Vinnie Jones pekats ut som en kandidat att spela tidigare Leicester-tränaren Nigel Pearson.

Spelar EM i sommar

Star Wars-stjärnan Daisy Ridley har också nämnts som en kandidat till rollen som Vardys partner.

Vardy anlände hos Leicester 2012 från den engelska femtedivisionen och blev denna säsong historisk som den förste spelaren att göra mål i elva raka ligamatcher i den engelska högstaligan.

Hans totalt 22 mål har starkt bidragit till att Leicester i går kväll säkrade Premier League-titeln. I sommar spelar han EM för England.

ARTIKELN HANDLAR OM