Från EM-finalen – till andraligan

FOTBOLL

Moussa Sissoko fortfarande kvar i Newcastle

Foto: TT
Moussa Sissoko.

Han spelade EM-final för en dryg månad sedan.

Och han kopplas ihop med Real Madrid.

Men i dag kan Moussa Sissoko, 26, göra säsongsdebut – i engelska andraligan.

Det är stora kontraster i Moussa Sissokos fotbollsvardag.

För drygt en månad sedan fanns han med i Frankrikes startelva i EM-finalen mot Portugal.

Mittfältaren var en av planens bästa och har hela sommaren jagats av spanska jätten Real Madrid.

Men något vettigt bud, enligt Newcastle – Sissokos nuvarande klubb – har inte trillat in, och i dag kan han vara tillbaka i "Skatornas" trupp igen.

I hemmapremiären mot Huddersfield – i den engelska andraligan.

"Är mitt beslut"

– Det är mitt beslut. Normalt, om du frågar en spelare om han vill spela, kommer han att säga ja. Men i det här fallet har jag inte frågat honom eftersom att jag vet att det inte är lätt för honom just nu, säger Newcastle-tränaren Rafa Benitez enligt shieldsgazette.com.

Sissoko fanns med i det Newcastle-laget som åkte ur Premier League förra säsongen och har själv erkänt sin önskan om att lämna klubben.

– När jag förbereder truppen handlar det om vilka spelare som är tillgängliga och han (Sissoko) har tränat bra. Jag kan förstå om fansen blir frustrerade, men han är vår spelare, professionell och skulle vara en viktig spelare för oss under säsongen, säger Benitez.

"Om inte är han vår"

Sissoko går också en kamp mot klockan. Transferfönstret stänger den 31 augusti och om inte fransmannen har hittat en ny klubb innan det datumet, blir han kvar i den engelska andraligan.

– Om någon vill ha honom måste de komma med rätt erbjudande. Om inte så är han vår spelare och måste prestera, avslutar Benitez.