'Ibra' om referatet - vid klackmålet: ”Gåshud”

FOTBOLL

Kommenterar radioreferatet vid klassiska klackmålet

Foto: Zlatan klackar in 1–1 mot Italien 2004.

Klackmålet mot Italien är ett klassiskt, svenskt fotbollsmål.

Zlatan Ibrahimovic själv berättar hur han upplevde Lasse Granqvist radioreferat.

– Man fick gåshud när man hörde det faktiskt, säger Zlatan Ibrahimovic till Radiosporten.

Knappa fem minuter återstod av ordinarie tid, i den andra gruppspelsmatchen i EM 2004, och Italien var i ledning med 1-0. Då klev Zlatan Ibrahimovic fram i handlingen och stod för ett mål som omedelbart kom att bli en klassiker inom svensk fotbollshistoria.

För Sveriges Radios räkning kommenterade Lasse Granqvist och Ralf Edström matchen.

Klacksparken innebar 1-1

”...Där är Mellberg, där är Ljungberg. Så faller Ljungberg och målvakten Buffon är ute. Bollen går mot mål. Det är mååål! Det är mååål! Det är ett drömmål av Zlatan Ibrahimovic! Det är inte möjligt! Han klackar bollen i mål! Det är inte möjligt! Det är inte möjligt! Det är inte sant, Ralf! Jag tror inte att det är sant!”, lät det från Lasse Granqvist när Zlatan Ibrahimovic utförde sitt konstnummer.

En klackspark från Ibrahimovic seglade in perfekt mellan Christian Vieris hjässa och underkanten av ribban. Den då unge anfallstalangen hade kvitterat till 1-1, ett mål som sedermera innebar att Sverige gick till kvartsfinal medan Italien åkte ut i gruppspelet.

”Man blir glad”

Även Ibrahimovic själv har hört det klassiska radioreferatet och till Sveriges Radio kommenterar han Lasse Granqvists referat på följande vis:

”Vi satte på det dagen efter matchen med landslaget, när vi hade genomgång av matchen. Så satte de på det här. Man fick gåshud när man hörde det faktiskt. För det är alltid kul när andra beskriver en annan när man spelar. Att prata om sig själv är inget jag står för utan det är bättre att andra beskriver. När stunden väl är inne och man hör på detta, ja man får gåshud. Man blir glad samtidigt”.

I morgon, fredag, möts Italien och Sverige återigen i en gruppspelsmatch i EM.

ARTIKELN HANDLAR OM