Fest kan ge en mardrömsstart

FOTBOLL

Inte första gången England hamnar på ett hotell som gränsar till fanzone

Foto: ​Roy Hodgsons England kan bli störda av 80 000 personer.

Här är festen som kan ge England en mardrömsstart i EM.

Det engelska landslagets spelarhotell i Marseille är placerat i närheten av en fanzone.

Där ska man arrangera en festkväll för upp till 80 000 personer.

Värdnationen Frankrike sparkar igång fotbolls-EM med match mot Rumänien vid klockan 21.00 på fredagskvällen. Ett dygn senare är det dags för England att kliva in i turneringen.

Men frågan är hur mycket spelarna kommer att få sova inför EM-premiären?

Hotellet nära fanzone

Englands spelarhotell ligger väldigt nära Marseilles fanzone som kommer att visa Frankrikes premiär mot Rumänien. Och direkt efter matchen blir det konsert och fest. Förmodligen långt in på småtimmarna. Enligt The Guardian kan det bli upp till 80 000 människor på plats.

Det är Uefa som har bestämt var England ska bo. The Telegraph skriver att förbundskapten Roy Hodgson och engelska fotbollsförbundet, FA, är oroliga för att supportrarna på fanzone ska störa uppladdningen.

Det är inte första gången England hamnar på ett hotell som gränsar till fanzone.

Bytte hotell för två år sedan

För två år sedan, i VM i Brasilien, skiftade England hotell efter att ha hämnat rakt över fanzone på Copacabana. Roy Hodgson var rädd för att spelarna inte skulle få någon sömn.

Den enda trösten är att Uefa också har placerat Ryssland i närheten av platsen och att de också riskerar att bli störda av festen. Vem som kommer att störas mest av festligheterna framgår inte i texten. Men när man läser brittisk press så känns det som att det blir värst för England.

ARTIKELN HANDLAR OM