Bekräftat: Özcan Melkemichel lämnar Djurgården

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Özcan Melkemichel lämnar Djurgården, det bekräftar nu klubben på sin hemsida.

Tränaren har tackat nej till en förlängning.

– Jag har funderat mycket kring det här svåra valet. Men det har dykt upp möjligheter för mig och i slutändan har det fått mig att ta det här beslutet, säger Özcan.

Sedan Özcan Melkemichel anslöt till Djurgården inför säsongen 2017 har han både fört klubben till Europaspel och cupguld – den första titeln på 13 år för ”blåränderna”.

Men nu går tränaren och Djurgården skilda vägar. Detta bekräftas nu på klubbens hemsida.

– Jag har funderat mycket kring det här svåra valet. Men det har dykt upp möjligheter för mig och i slutändan har det fått mig att ta det här beslutet. Jag och Bosse har diskuterat under hösten och min högsta prioritet har varit Djurgården, sedan har vi haft en dialog kring hur en lösning skulle kunna se ut, säger Özcan Melkemichel till hemsidan.

– Samtidigt har det dykt upp andra förfrågningar och med alla fakta på bordet känner jag att det kanske ändå är dags att gå vidare även om jag har trivts otroligt bra i Djurgården.

”Har slutligen valt att tacka nej”

Även den assisterande tränaren Ivan Ristic avslutar sin tid i Djurgården efter att ha tackat nej till en förlängning.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson kommenterar saken så här för hemsidan:

– Under hösten har vi haft en pågående dialog då vi ställt frågan till Özcan om han ville diskutera en förlängning men han har slutligen valt att tacka nej. Vi är många som kommer att sakna Özcan i Djurgården som den fantastiska person han är och vi önskar honom och Ivan ett riktigt stort lycka till i deras framtida fotbollskarriärer.

De ersätter

Det har bland annat ryktats om ett inplanerat möte mellan Özcan och den iranska klubben Tractor Sazi – men om en övergång dit blir av är fortfarande oklart.

Enligt Sportbladets uppgifter är det Sirius tränarduo Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf som tar över tränarskapet i Djurgården.

Tidigare under dagen meddelade Uppsalaklubben att tränarna utnyttjar en ”storklubbsklausul” i sitt kontrakt och därmed bryter avtalet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.