”Hade varit något fel på mig om jag var glad”

Foto: PONTUS ORRE
FOTBOLL

LUBLIN. Muamer Tankovic petades i premiären mot England.

Efteråt var han besviken.

– Om jag hade varit glad hade det varit något fel på mig, säger han.

Muamer Tankovic har spelat alla matcher i kvalet och startat de flesta. Men i U21-premiären bänkades mittfältaren.

Håkan Ericson valde i stället att starta med Alexander Fransson på vänsterkanten och Melker Hallberg i mitten.

Tankovic gick inte igenom den mixade zonen efter matchen, men på lördagen mötte han media.

– Det blev en liten chock. Jag har spelat varenda match och nu när det väl gäller är man på bänken. Det svider såklart. Men jag hjälpte laget att komma hit och kommer fortsätta göra det, säger han och fortsätter:

– Det är klart att jag var besviken. Jag ville starta premiär, stormatch mot England också. Jag vill spela varenda match, det är det jag lever och dör för.

Vad har du fått för förklaring?

– Jag fick förklaring att valde spela med Alexander Fransson som är mer en innermittfältare för att stänga igen mitten och det gick väldigt bra.

– Jag köper det. Vi visar respekt mot England, det är ett fantastiskt bra fotbollslag. Vi var tvungna att täcka till innermittfältet lite. Men nu i efterhand är det enkelt att säga att vi kanske inte borde göra så för vi var mycket bättre än dem. Vi spelade fantastiskt bra och hade kunnat skapa mycket mer lägen än vi gjorde.

”Lätt att vara efterklok”

Tankovic tror att han hade kunnat hjälpa laget att skapa mer ytor.

– Jag tror att den hade passat mig väldigt bra för det fanns spelytor att hota dem på, men det är lätt att vara efterklok.

Håkan Ericson motiverade beslutet att bänka Tankovic med att han var osäker på om mittfältaren skulle orka i 90 minuter mot ett löpstarkt England.

– När man spelar ett mästerskap i EM tänker man inte så mycket. Man springer bara. När man kommer upp mot gula vägen är adrenalinkicken 110 procent. Du hör deras röster och tänker inte, du springer bara, säger Tankovic som hoppas få starta mot Polen på måndag.

– Det är upp till Håkan, men jag hoppas det.

Ericson är öppen för att slänga om i startelvan.

– För mig är det inte självklart att starta med samma lag bara för att det såg ganska bra ut i går. Jag måste kolla på varje individ och vilka egenskaper som passar mot Polen. Sedan är det inte säkert att det inte blir samma lag, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM