”Jag och Pia är jävligt förbannade”

Svenska förbundskaptenerna arga över tröjdragningarna

1 av 3 | Foto: Anna Tärnhuvud / ANNA TÄRNHUVUD AFTONBLADET 8570
FOTBOLL

ARNHEM. Högre fart, bättre teknik, större organisation – utvecklingen går framåt på de flesta områden.

Men inte alla.

– En utveckling som jag och Pia är jävligt förbannade på är alla tröjdragningar, säger Sveriges assisterande förbundskapten Lilie Persson.

Foto: Anna Tärnhuvud

I takt med den ökade professionaliseringen rusar fotbollen framåt. Vissa saker går snabbt, andra långsamt, och några går åt helt fel håll.

När det svenska laget mötte pressen på torsdagsmorgonen lyfte Lilie Persson, Pia Sundhages assistent, en trend som både stör och oroar henne.

– Tröjdragningarna. Det är satt i system, det är bara att titta på matcherna, tröjorna står som strutar rakt ut. Det är en utveckling som jag och Pia är jävligt förbannade på.

Efter matchen mot Italien så uppmärksammade Kosovare Asllani italienskornas tjuvknep.

”Mest chockad”

– Jag har inte mött ett lag som har dragit i en så mycket. Jag var mest chockad över att bli dragen i håret. Jag fick i alla fall frispark för det, sa hon.

Annars är Sverige ett lag som så långt som möjligt håller sig på benen trots att de blir dragna i. Något som inte premieras så ofta.

– Vi är väldigt duktiga på att alltid stå upp, ibland kämpar vi väldigt länge med att stå upp, istället för att vi faller väldigt lätt. Det något att vara väldigt stolt över , säger mittbacken Linda Sembrant.

– Samtidigt vill man att domaren ska se det också så att de kan gynna det, säger hon.

Asllani: ”Viktigaste är att vi är vidare” 01:17