Officiellt: Dahlin tillbaka i MFF

En guldhjälte återvänder till Malmö FF.

Johan Dahlin, 30, är tillbaka i klubben där han blev svensk mästare 2010 och 2013.

– Att jag skulle vilja flytta tillbaka till Malmö har hela tiden varit självklart, säger målvakten i ett pressmeddelande.

Det har på senare tid ryktats om ett potentiellt målvaktsbyte hos de svenska mästarna som skulle placera Johan Wiland i Hammarby och Johan Dahlin tillbaka i Malmö FF.

Nu är den senare övergången officiell.

MFF låter i dag meddela att Johan Dahlin återvänder till ”de himmelsblå” från danska FC Midtjylland och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2020.

– Att jag skulle vilja flytta tillbaka till Malmö har hela tiden varit självklart. Jag trivdes oerhört bra förra gången och hoppas få uppleva samma glädje på nytt. Jag har många år framför mig som målvakt och ser fram emot att nå nya framgångar med Malmö FF tillsammans med övriga spelare och supportrar, säger 30-åringen i ett pressmeddelande.

Dubbel guldhjälte

Målvakten kom till Malmö 2009 och hann med att avverka 151 matcher för klubben och dessutom ta inte mindre än två SM-guld under sin fyraåriga sejour i klubben: 2010 och 2013.

– Johan Dahlin var mycket betydelsefull för Malmö FF under sin förra sejour. Spelmässigt är han en stabil, trygg och allsidig målvakt med modern spelstil. Även som person är han lugn och trygg och en ledargestalt som är väl förtrogen med hur föreningen fungerar. Det känns bra att få tillbaka en spelare med erfarenhet både från Europaspel och av att vinna SM-guld med Malmö FF, säger sportchefen Daniel Andersson.

Rekryteringen innebär att MFF nu står med två tunga namn på målvaktspositionen inför kommande Champions League-kval.

Mycket talar dock för att Johan Wiland, 36, lämnar klubben med Hammarby som nästa anhalt.

”En naturlig koppling”

En möjlighet som Stockholmsklubbens sportchef Jesper Jansson inte ställer sig främmande till.

– Det är en ganska naturlig koppling med tanke på omständigheterna och att Malmö är på väg att ta in Dahlin. Allt hänger ihop men vi får se vad som händer, sa Jansson innan övergången blev officiell till Fotbollskanalen.

I en intervju i Kvällsposten tidigare i dag sa Johan Wiland att han är inställd på att spela ut sitt kontrakt i Malmö som går ut efter säsongen men stänger inga dörrar för en flytt till Stockholm där hans fru och dotter bor.

– Jag är 36, snart 37. Vill de (Malmö) ha kvar mig så kommer de till mig. Jag kan inte tjata. Jag har min situation uppe i Stockholm. Det vore fel av mig att börja tjata om att vara kvar här nere när jag inte har hymlat med att min situation ser ut som den gör, säger han.

Sportbladet har sökt Jesper Jansson och Johan Wiland.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.