Stort intresse inför stormatchen: ”Dröm”

Foto: Robert Henriksson/TT
FOTBOLL

Det pratades om en mardrömslottning.

Men när Östersund möter Galatasaray är det en drömmatch – för alla.

– Det är helt fantastiskt, säger Ufuk Akalinli, ordförande för Galatasaray Stockholm.

– Det kan inte bli bättre, säger Östersunds ordförande Daniel Kindberg.

Det kunde blivit lag från Färöarna, Island, Irland eller Liechtenstein.

Men det blev från Turkiet och det blev Galatasaray för Östersund, som för första gången någonsin går in i Europaspel.

Från andra håll än just Jämtland så var det en mardrömslottning, men i staden är det något helt annat.

– Det märks av, hur mycket som helst. Ingen här har pratat om någonting annat de tre senaste veckorna. Det är stor förväntan i luften, säger Daniel Kindberg, ordförande i Östersund sedan sju år tillbaka.

Förväntningarna är stora även från bortalagets håll.

”Fantastiskt tillfälle”

Ufuk Akalinli är ordförande i Galatasaray Stockholm, klubbens officiella supporterorganisation i Sverige. När lottningen föll på Östersund var det stor glädje.

Foto: Ibrahim Usta / TT
Galatasaray-fans

– Det är ett fantastiskt tillfälle för oss att se Galatasaray, samtidigt som det är ÖFK:s första europeiska match. Det kommer bli kul underhållning, säger han, och tillägger:

– Jag kan lova att vi kommer ge 90 minuters stöd till laget, det kommer inte vara tyst.

Totalt har bortalaget tilldelats 1 300 biljetter. Ufuk Akalinli räknar med 700 personer på plats – varav cirka 70 från Turkiet, 25 från Danmark och resten från Sverige.

”Kan inte bli bättre”

Östersund har sedan länge sålt ut sina sektioner.

– Det här var den absolut bästa lottningen vi kunde få. Dels ekonomiskt, men även sportsligt. Vi måste slå lag av den här kalibern för att ta oss vidare, och det är inget märkvärdigt, är det någon gång man ska slå de stora lagen är det nu. De brukar ju vara väldigt bra i slutet av augusti när ligorna dragit igång. Det kan inte bli bättre, säger Daniel Kindberg.

Foto: Bildbyrån

Östersund i allmänhet och Daniel Kindberg i synnerhet har, ända sedan föreningen låg i superettan, pratat om inhemska och utländska framgångar.

Nu är ÖFK där, men de nöjer sig inte med det.

– Det här är bara en bit på vår väg och det är otroligt bra att få börja resan mot en sån här fantastiskt förening. Det kommer utveckla och föra oss framåt. Det kan inte bli bättre, säger Kindberg.

Returmötet spelas nästa torsdag, då i Turkiet. Mötet är i den andra kvalrundan, det krävs att ÖFK tar sig vidare från fyra kvalrundor för att ta sig till Europa Leagues gruppspel.

ARTIKELN HANDLAR OM