Här landar stjärnan – klar för Juventus

Foto: Kerstin Joensson / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

Här är Juventus nästa pusselbit i lagbygget:

Douglas Costa, 26, från Bayern München.

Lyriska fans mötte brassen på flygplatsen i Turin.

Vintern 2015/16 lämnade Douglas Costa ukrainska Sjachtar Donetsk för spel i tyska storklubben Bayern München och brassen slog sedan igenom med dunder och brak och var därefter given i brasilianska landslaget.

Förra säsongen fick han dock mindre speltid i Bayern och nu står det klart att den vindsnabbe yttern byter klubb – till Juventus.

I flera dagar har det rapporterats om ”Juves” intresse och tidigare på tisdagen kom uppgifter om att Costa var på plats i Turin för att slutföra affären.

Möttes av lyriska fans

Vid 22-tiden kom också den officiella bekräftelsen från Juventus själva då man kablade ut bilder på Costa som möttes av ett antal lyriska fans på flygplatsen inför den obligatoriska läkarundersökningen.

Internationella medier uppger att det rör sig om en utlåning med obligatorisk vidareköp och att affären totalt kommer landa på omkring 370 miljoner kronor.

Ersättaren klar

Tidigare under tisdagen bekräftade Bayern München att de värvat James Rodriguez, 25, från Real Madrid som ersättare.

– Den här värvningen var av högsta prioritet för vår tränare, Carlo Ancelotti, efter deras lyckade samarbete i Madrid. James är en mångsidig spelare och med den här värvningen har vi utan tvekan höjt kvalitén i vår trupp, sa Bayerns vd Karl-Heinz Rummenigge då.

Prislappen på James Rodriguez uppges landa på cirka 400 miljoner kronor.

LÄS PATRIK BRENNINGS DOKUMENT OM DOUGLAS COSTA HÄR!

ARTIKELN HANDLAR OM