Passningen till AIK – efter nya målsuccén

”Vill visa dem vad de missar”

Foto: Adam Ihse/TT NYHETSBYRÅN
FOTBOLL

Fyra mål på fem matcher i Häcken.

Nu skickar Ahmed Yasin, 26, en passning till AIK.

– Jag vill visa dem vad de missar, säger anfallaren efter att ha gjort båda målen mot Sundsvall på måndagen.

Häcken fortsätter att haka på toppstriden i allsvenskan. Laget slog tillbaka Sundsvall med 2–0 på måndagen och klättrar nu upp på femte plats, en poäng bakom AIK och två bakom Sirius och Djurgården.

Matchhjälte?

Ahmed Yasin, 26.

Anfallaren, som anslöt på lån från AIK för en månad sedan, gjorde sin första 90-minutersmatch och tackade genom att först sätta 1–0 på straff i 25:e för att sedan bjuda på en snygg solorejd till 2–0 efter en omställning i 88:e.

”Jäkligt kul”

– Äntligen får man visa vad man kan. Jag tränade straffar med Erik (Friberg) och Paulinho i går och vann strafftävlingen, och så fick jag sätta den i dag, säger Yasin till Sportbladet.

Inget fel på 2–0-målet heller?

– Det var bara att driva och lägga den i bortre. Jag fick springa mycket i matchen och var ganska trött, men fick energi när jag fick bollen, säger 26-åringen om sitt tredje och fjärde mål på fem matcher.

En skön revansch för anfallaren som blev placerad i frysboxen i AIK.

– Det har varit tufft. Det har varit jobbigt att bara träna och träna. Att målen kommer nu... jag är inte överraskad. Efter allt slit och hårt jobb jag har lagt ner. Jag har inte spelat matcher på länge och känt mig tung i kroppen, men nu börjar det släppa. Och som sagt, det kommer mer.

”Får du fråga dem om”

Ser vi dig i toppen av skytteligan i höst?

– Oh... softa lite där. Jag tar en match i taget. Men jag har mycket revansch i mig. Jag vill visa dem (AIK) vad de missar.

Tror du de ångrar att de släppte dig?

– Det har jag inga kommentarer kring. Det får du fråga Rikard (Norling, tränaren) och Björn (Wesström, sportchefen) om. Det är bara att fortsätta, jag har mycket mer att ge.

ARTIKELN HANDLAR OM