Barça-ikon kopplas till stor knarkkartell

Foto: TT
FOTBOLL

Han gjorde över 200 matcher för Barcelona och är fortfarande lagkapten i det mexikanska landslaget.

Nu kopplas Rafael Marquez, 38, till en knarkkartell.

Stjärnan anklagas för att ha agerat ”front”, skriver TT.

Det amerikanska finansdepartementet har i flera års tid haft ögonen på en stor drogkartell som styrs av knarkbaronen Raul Flores Hernandez.

Nu har man offentliggjort en sanktionslista där totalt 21 personer nämns, misstänkta för att ha haft ekonomiskt samröre med kartellen.

Ett av namnen klingar bekant.

Nämligen Rafael Marquez.

38-åringen skördade stora framgångar i FC Barcelona på tidigt 00-tal och var bland annat med och vann fyra ligatitlar och en Champions League-titel.

Mexikos lagkapten

Numera spelar han i moderklubben Atlas från storstaden Guadalajara och i det mexikanska landslaget, där han fortfarande är lagkapten.

Marquez anklagas, enligt svenska nyhetsbyrån TT, bland annat för att ha agerat ”front” åt kartellen och för att ha gömt tillgångar.

”Största någonsin”

Enligt amerikanska ESPN säger det amerikanska finansdepartementet att detta är en del i deras största utredning någonsin, och att man ska sanktionera ytterligare 43 ”enheter”, inklusive en hel fotbollsklubb och ett kasino.

Sanktionerna innebär att de tilltalades eventuella tillgångar i USA fryses och att amerikanska medborgare förbjuds från att göra affärer med dem. De får även inreseförbud till USA.

ARTIKELN HANDLAR OM

Fotboll