Malmöspelaren: Därför fick Kuhn lämna MFF

Skrev lappar om danskens insats: ”Höga krav”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅ N
FOTBOLL

Allan Kuhn fick lämna Malmö FF.

Och nu berättar mittbacken Franz Brorsson om kritiken mot dansken.

– Det kändes som att ålder gick först, säger han i Sydsvenskans podd.

Danske Allan Kuhn förde Malmö FF till SM-guld redan under sin debutsäsong.

Trots det fick han, under uppmärksammade former, sparken.

– Nu är vår bedömning att vi behöver ett annat ledarskap för att ta fortsatta kliv mot en ny nivå för Malmö FF, sa MFF:s sportchef Daniel Andersson då.

– Jag har fortfarande ingen aning om varför jag fick sparken, fortsatte Allan Kuhn själv några dagar senare.

”Kändes som att ålder gick först”

Men nu avslöjar MFF-mittbacken Franz Brorsson en del av förklaringen.

I Sydsvenskans podcast berättar 20-åringen att samtliga MFF-spelare fick göra en skriftlig utvärdering efter säsongen och att det där framkom ett visst missnöje mot tränaren.

– Jag vet inte vad de andra skrev på sina lappar. Jag personligen kan tycka att det var konstigt när exempelvis jag eller Mattias Svanberg gjorde det bra på träning och många matcher och helt plötsligt bara gå ut för att någon annan äldre kom in. Det kändes som att ålder gick först, jag vet inte om det var gamla meriter eller om man bara får större respekt för att man är äldre, säger Brorsson i podden.

”Höga krav i Malmö”

Brorsson berömmer dock den förre MFF-tränarens engagemang och öppenhet, men medger att det från klubbens sida, rent resultatmässigt, var en besvikelse trots SM-guldet.

– I och med att vi inte vann cupen, och det ville klubben, och att vi sedan åkte ur redan i första omgången så sitter man inte säkert även om man vunnit SM-guld. Det är höga krav i Malmö och vi spelare var också lite så: ”Vad kommer hända?” Vi visste inte om han skulle få stanna eller inte.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅ N
Franz Brorsson.
ARTIKELN HANDLAR OM