Tacklade motståndare – riskerar fängelse

Publicerad 2016-12-24

Gult kort? Utvisning? Avstängning?

Nej, Dayne Lewis-Peapells tackling var så ful att han riskerar att kastas bakom lås och bom.

– Han var vit som ett lakan efteråt, säger vittnet och lagkamraten Jonathan Gobey.

Mötet mellan G-Power Soutions och Shrivenham i brittiska amatörligan Wilter Sunday League urartade rejält förra hösten.

Detta när hemmalagets Dayne Lewis Peapell gav sig på en satsning han efteråt skulle få anledning att ångra.

Den 24-åriga spelaren ska ha attackerat en bollförande spelare, vid namn Christopher Jackson, i motståndarlaget. Jackson var precis på väg att ta ett avslut, när Lewis Peapell med full kraft bakifrån ska ha hoppat in med två sträckta ben i luften och brutit höger ankel på spelaren.

Ett våldsamt kaos utbröt efteråt mellan lagen och domaren uppges ha övergivit matchen.

”Skrek av smärta”

Allt detta enligt ett åtal, som The Mirror har tagit del av.

Nu skriver tidningen att Dayne Lewis-Peapell riskerar fängelse. Flera lagkamrater har nu valt att träda fram som vittnen och hävdar att det i själva verket inte gick så våldsamt till.

– Jag var mest fokuserad på bollen, men jag märkte att Jackson skadades. Sen såg jag att Dayne var vit som ett lakan efter tacklingen medan jag hörde Jackson skrika av smärta, säger målvakten Jonathan Gobey, enligt The Mirror.

– Dayne kom in från sidan med en fot och slog undan bollen. Hans högra fot petade undan bollen från Jacksons skottförsök.

Rättegång i januari

Lewis Peapell lämnade planen chockad, men ska i efterhand ha vidhållit att han utan onda avsikter tacklat från en 45-gradig vinkel, inte rakt bakifrån, och hävdat att han satsade på att ta bollen och inte spelaren.

24-åringen kommer den 13 januari att ställas inför rätta för tacklingen som misstänks vara en kriminell handling och ett lagbrott.

Sannolikheten anses vara hög att Dayne Lewis-Peapell bedöms vara skyldig och döms till fängelse för att ha brutit av fotleden på sin motståndare.