Får böta 1000 euro – för varje extra kilo

Tränarens hot mot egna spelarna

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

Spelarna i Montpellier får ta det lugnt med julskinkan över jul.

Deras tränare Frederic Hantz har hotat med 10 000 kronor i böter för varje kilo de går upp i vikt under ledigheten.

– Jag kommer vara mycket uppmärksam, säger managern.

Ett återkommande störningsmoment för många fotbollstränare är när de efter julledigheten återser sina spelare något rundare om magen.

En som vägrar hamna i en sådan situation är Montpelliers manager Frederic Hantz som håller sina lirare under stenhård uppsikt.

Inte nog med att tränaren har låtit väga sina spelare och noterat deras vikt på grammet efter den sista ligaomgången i Ligue 1 – han har dessutom infört ett bötessystem för de som återvänder tjockare och tyngre.

”Kan gå fort utför”

– Jag kommer vara mycket uppmärksam. De kommer att betala en euro för varje gram de går upp. Att dela ut böter kan låta löjligt, men det kan gå fort utför annars, säger Frederic Hantz till den franska tidningen France Bleu Herault.

Spelarna i Montpellier gick på julledighet i onsdags och återvänder till klubben den 31 december. Priset per extrakilo vid återkomsten blir knappt 10 000 kronor.

Montpellier, som vann ligan 2012, ligger för närvarande elva i Ligue 1 med 22 inspelade poäng efter 19 omgångar. Nästa match spelas den 8 januari mot Lyon i franska cupen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1