Koemans syrliga replik – efter Wengers utspel

"Varje gång är det på grund av domaren..."

Foto: REX
Koeman och Wenger.
FOTBOLL

Arsène Wenger var inte nöjd med domaren efter Arsenals förlust borta mot Everton.

Efter slutsignalen insinuerade managern Ronald Koeman att fransmannen är en dålig förlorare.

– Det är tredje gången i rad som jag vinner mot Arsenal hemma och varje gång har det varit på grund av domaren, säger han.

Arsenal hade chansen att åtminstone tillfälligt ta över serieledningen från Chelsea i Premier League. Men Everton hade andra planer och lyckades vända och vinna mot ”The Gunners” hemma på Goodison Park.

Med en bitter eftersmak mötte Arsène Wenger pressen efter matchen och underströk att hans lag varken hade marginaler eller Mark Clattenburgs domslut på sin sida.

”Väldigt besviken på Clattenburg”

Ashley Williams matchavgörande nick till 2–1 i den 86:e minuten kom på en hörna som i sin tur föranleddes av en tidigare hörna som i Wengers mening aldrig skulle tilldömts. Detta då bollen, enligt fransmannen, sist nuddade Evertons Dominic Calvert-Lewin innan den gick över kortlinjen.

– Självklart skulle det inte varit någon hörna. Det kan man se. Domaren tog ett beslut men det förklarar inte varför vi inte nickade undan bollen, säger Arsenals manager enligt The Mirror och tillägger:

– Men jag är väldigt besviken på Mr Clattenburg. Han är i en tillräckligt bra position för att se det och det är inte första gången som vi har otur med hans beslut.

”Inte förvånad...”

När Evertons dito Ronald Koeman får höra om fransmannens utspel replikerar han med sarkastisk ton.

– Jag är inte förvånad över Wenger och hans kommentarer. Det här är tredje gången i rad där jag som manager vinner över Arsenal på hemmaplan och varje gång har det varit på grund av domaren, säger Koeman.

Och tillägger:

– Okej, förlåt Arsenal. Vi vann tack vare domaren i kväll. Förlåt!

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM