Avslöjar: Norrköping på väg att sälja talangen

Uppdaterad 2017-07-25 | Publicerad 2017-01-17

En av landets största mittfältstalanger, Tesfaldet Tekie har lovordats av flera tränare.

Enligt belgiska uppgifter till Sportbladet är spelaren på väg tillsammans med sin agent, till Belgien för att skriva på för Gent.

Om affären går i hamn kommer mittfältaren bli klubbens tredje dyraste försäljning.

Följ ämnen

19-åringen Tesfaldet ”Tess” Tekie gjorde debut i allsvenskan för två år sedan. Sedan dess har den unga mittfältaren lovordats av svenska förbundskaptenen Janne Andersson och förre Chelsea-tränaren André Vilas Boas.

I höstas rapporterades det om att PSV ska ha tittat på spelaren vid minst sex tillfällen och att sportchefen ska ha tyckt att Tekie var en intressant spelare.

Saknades på träningen

Nu kan, enligt Sportbladets belgiska uppgifter, Tesfaldet Tekie vara på väg bort från IFK Norrköping. Spelaren saknades på lagets träning i dag.

– Genta (Citaku), Filip (Dagerstål) var sjuka, Jon (Fjoluson) hade en tidsomställning att ta hand om, och Tekie fick ledigt idag, säger IFK Norrköpings manager Jens Gustafsson när Sportbladet når honom.

Finns det någon sanning i att spelaren kan lämna klubben?

– Det är inget jag kommenterar, säger Jens Gustafsson.

Kan bli tredje svensk i klubben

Inget är ännu klart, men Sportbladets belgiska källor säger att ”Tess” Tekie är på väg till Belgien för att skriva på för Gent. Under kvällen kommer spelaren att gå igenom en läkarundersökning och inom kort förväntas spelaren presenteras om allt går vägen.

Övergångssumman spekuleras ligga på 16-17 miljoner kronor, vilket gör att Tekie kan bli IFK Norrköpings tredje dyraste försäljning efter Alexander Fransson och Arnor Traustason.

I Gent finns sedan tidigare Emir Kujovic (från just Norrköping) och målvakten Jacob Rinne.

Sportbladet har sökt både spelaren och spelarens agent, Miro Jaganjac för en kommentar.

”Han har imponerat”

Tekie är bara 19 år, men har redan hunnit representera svenska U21-landslaget.

– Jag har haft ögonen på honom under våren. Han har imponerat med sitt sätt att behandla bollen och sitt sätt att ta fram den i planen, förklarade Håkan Ericsson när han kallade upp Tekie för första gången.