Hettan stoppade Djurgården

Foto: Magnus Eriksson satte 1–1
Bildbyrån

avPer Bohman

FOTBOLL

JÖNKÖPING.

Tyckte du att Djurgården såg trötta ut mot J-Södra?

Dina ögon ljög inte.

– Första halvleken var katastrofal. Vi hade ingen power i benen och värmen smällde bara till i ansiktet, suckar Magnus Eriksson efter 1–1.

Helt plötsligt var det... sommar. Jönköping bjöd på 25-gradig hetta när hemmalaget tog emot Djurgården på Stadsparksvallen. En temperatur som fick stockholmarna att fullständigt springa in i väggen under den första halvleken. Magnus Eriksson, som såg till att Djurgården fick med sig en poäng från Småland med sitt 1–1-mål, chockades av värmen.

– Det blev liksom sommar över en natt! Värmen smällde bara till i ansiktet. Vi har ju inte tränat i den här värmen på sju-åtta månader, säger skyttekungen.

Såsigt, Djurgården

Det märktes. Ett såsigt, slappt och synnerligen slarvigt Djurgården tappade boll mest hela tiden och fick inte alls snurr på anfallsspelet.

– Vi hade ingen power i benen. Det fanns ingen kraft att trycka ur sig. Tankeverksamheten funkade liksom inte i värmen. Det är svårt att förklara känslan, säger Eriksson.

Skyttekungen, som nu har prickat in sex mål under säsongen, sågade lagets insats före paus.

– Första halvleken var katastrofal, så är det bara. Tur att blev bättre efter paus.

”Fanns ingen power”

Lagkaptenen Kim Källström betonade efter matchen att Jönköpings Södra är ett starkt lag, men var förstås inte nöjd med Djurgårdens insats. Källström kände att holmgången mot IFK Göteborg bara tre dagar tidigare fortfarande sög i låren.

– Det fanns ingen power alls i början av matchen. Mycket energi hade gått åt emot Blåvitt. Och så var det varmt i dag samtidigt som vi återigen fick byta underlag.

Källström: ”En jävla skillnad”

Han är lite trött på det, Källström. Att byta mellan konstgräs och naturgräs.

– Det sliter mer fysiskt än tekniskt och kvalitetsmässigt. Det är en jävla skillnad på underlagen. Jag trodde aldrig att jag skulle ta de här orden i min mun: men konstgräset passar ju oss bättre. Det verkar ta en halvlek för oss att hinna bli bra på naturgräs.

På måndag vankas Stockholmsderby mot AIK.

Hur ska ni återhämta er i tid?

– Du. Det behövs inte mycket energi för att komma igång inför ett derby mot AIK, säger Magnus Eriksson och skrattar.

ARTIKELN HANDLAR OM