”Tror inte att jag kommer starta”

Foto: imago sportfotodienst / Imago Sportfotodienst Gmbh
FOTBOLL

Pia Sundhage skriker efter en formstark Caroline Seger och vill se henne i Champions League-final.

Men damlandslagets mittfältsstjärna tror inte på speltid när hon jagar en titel mot sin före detta klubb.

– Jag har inte startat i de stora matcherna. Jag tror att han kommer att köra med det lag han kört med ett tag, säger Seger till TT inför finalen.

Caroline Seger har förlorat en final med Tyresö och hon var avstängd när hennes före detta klubb PSG finalföll mot Frankfurt. I kväll vill hon ta revansch när hennes Lyon spelar en helfransk final i Champions League.

– Det är det största som jag inte har vunnit på klubbnivå. Det är klart att det lockar att kunna bocka av det också, säger Seger.

”Kniven på strupen”

Lyon, som hon kom till i juli 2016, har dominerat fransk fotboll länge. Den här säsongen tog laget elfte raka titeln, sedan vann man även cupen efter straffdrama.

– Jag tror det blir en jämn final. Paris har kniven på stupen. Förlorar de matchen så har de ingen chans att spela Champions League nästa säsong eftersom de kom trea i ligan, säger mittfältaren.

I sommar väntar EM i Holland för damlandslaget. Förbundskapten Pia Sundhage har uttryckt en oro över att Caroline Seger inte får tillräckligt mycket speltid i klubblaget

– Hon måste lyckas för att vi ska lyckas. Hon har inte matchtempot och det får vi spela henne in i. Blir hon för ängslig och ska kladda på bollen…hmm, det har vi sett och vill inte se, sa Sundhage för några veckor sedan.

Tror inte på speltid

Om man lyssnar på Seger låter det som att Sundhage kommer att bli besviken. Den 32-åriga mittfältaren tror inte på spel i finalen.

– Det är landslagsspelare på varje position. Vi har en väldigt bra trupp med spelare på hög nivå. Det har varit och är en stor utmaning för mig, men det är bara att göra sitt jobb och till sist är det en som bestämmer vilka som ska spela, säger hon.

TT: Dina utsikter?

– Så där. Jag har inte startat i de stora matcherna, inte sedan vi mötte Wolfsburg (kvartsfinalen). Jag tror att han kommer att köra med det lag han kört med ett tag.