Förbannelsen är bruten för Saman Ghoddos

Foto: Robert Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN
FOTBOLL

”Det vilar en förbannelse över mig. Jag kan inte göra mål”.

Det sa Saman Ghoddos inför Norrlandsderbyt.

Sen smällde han in två mål på en halvtimme mot Giffarna.

– Jag behövde ett skitmål och nu är förbannelsen bruten, säger ÖFK:aren.

Saman Ghoddos är den allsvenska spelare som kanske varit inblandad i allra flest chanser under inledningen av säsongen. Ändå var han inför derbyt mot Gif Sundsvall bara noterad för ett enda mål.

– Jag kunde gjort fyra, fem mål. Många pratar om formsvacka, men detta är något annat. Det vilar en förbannelse över mig... suckade Ghoddos till Sportbladet efter matchen mot Häcken.

Tuff uppförsbacke?

En tuff mental uppförsbacke inför Norrlandsderbyt, men Ghoddos visade att han ingalunda var knäckt. För redan efter en halvtimme hade skåningen skjutit sönder förbannelsen. Eller... ledningsmålet var inte direkt ett skott. 20 minuter in i matchen spelade Giffarnas Kristinn Freyr Sigurdsson en galen bakåtpass mitt i planen.

Björkander hängde inte med

Lagkamraten Eric Björkander hängde inte med, Saman Ghoddos bröt bollen – och stack iväg i djupled.

Själva avslutet var inget vidare, men för en gångs skull hade Ghoddos flyt. För även om Naurin räddade skottet hamnade returen rakt i bröstet på ÖFK:s anfallare – och därefter singlade bollen retfult in i Sundsvalls mål.

– Det har varit otroligt tungt. Men jag eftersom jag skapade chanser hela tiden så visste jag att målen skulle komma. Nu fick jag ett skitmål – tur att jag har ett ordentligt sexpack så att bollen studsade in i mål igen. Nu är förbannelsen bruten, säger han till Sportbladet och garvar.

Knallhårt skott – ribba in

Tio minuter senare stod Ghoddos för ett dunderskott. Han fick i lugn och ro sikta in sig ett par meter utanför straffområdet och skickade in ett knallhårt långskott via ribban och in i mål.

– Mitt självförtroende var högt. De trodde att jag skulle passa och målvakten var nog inte beredd när jag sköt från stillastående. Fantastiskt att få göra ett sånt mål inför vår härliga publik.

På de läktarna skanderade drygt 7000 hemmasupportrar ”Saman Ghoddos går på vatten”.

I den andra halvleken fick Giffarna in en reducering. Inbytte Linus Hallenius tog emot bollen utanför straffområdet, kämpade till sig lite utrymme och fick till ett hårt, lågt skott. Aly Keitas försök till räddning var inte övertygande – och bollen trillade in i maskorna.

Närmare än så kom inte Sundsvall för i den 90:e minuten punkterade ÖFK:s specielle målskytt Jamie Hopcutt matchen med sitt 3–1-mål.

– Vi har alltid varit kungar i Norrland. Det är skönt att ligga högt uppe i tabellen för det förtjänar vi, avslutar Ghoddos.

Matchen fem bästa

Saman Ghoddos, a, Östersund

Förbannelsen är bruten. Välförtjänt ketchupeffekt

Curtis Edwards, m, Östersund

Flexibel rackare. Högerback, mittfältare – kan allt

Sotirios Papagiannopoulos, b, Östersund

Stark, snabb och bollsäker

Marcus Danielson, b, Gif Sundsvall

Fortsatt hög, hög klass

Jonathan Morsay, m, Gif Sundsvall

En av spelarna som såg till att Giffarna närmade sig en kvittering

Matchen

Gif Sundsvall inledde starkast, men Östersund tog ledningen. Och det var den här säsongens mest frustrerade spelare – Saman Ghoddos – som äntligen fick valuta för allt sitt slit. Två fullträffar på en dryg halvtimme, ett klassmål och ett turmål, och ÖFK hade en bekväm ledningen. Hemmalaget kontrollerade också matchen väl bortsett från en period i den andra halvleken då Giffarna efter en reducering av Linus Hallenius nosade på en kvittering. Den förhoppningen släcktes dock när Jamie Hopcutt stötte in 3–1 i den 90:e minuten.

Domare: Magnus Lindgren

ARTIKELN HANDLAR OM