Elms skada kan stoppa honom från spel

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYR N
Rasmus Elm testade senast men fick utgå tidigt.
FOTBOLL

Kalmar FF har fått en tung start på årets allsvenska säsong med endast en inspelad poäng efter tre matcher.

Som om det inte vore nog är också truppen rejält skadedrabbad och en av dem som nu kommer att få spendera tid i sjukstugan är Rasmus Elm.

– Har jag lika ont som mot Jönköping är det inte aktuellt att spela, säger Elm till Barometern.

1–5 mot Elfsborg, 1–1 mot Hammarby och 1–3 mot Jönköpings Södra. Det är resultatraden för Kalmar FF så här långt. Och som det inte vore nog har nu klubben en välbefolkad sjukstuga.

Bland annat är Måns Söderquist, Ismael, Herman Hallberg, Viktor Agardius och Johan Stenmark skadade. Dessutom drabbades Kalmar av tre nya skador under den senaste matchen mot Jönköping och de tre är tveksamma till spel mot Sirius på måndag. Papa Diouf gick sönder på uppvärmningen, Marko Biskupovic bars ut på bår efter en hjärnskakning och sist men inte minst utgick Rasmus Elm.

Brutet båtben för Elm

Nu står det klart att Elm ådrog sig en fraktur i båtbenet i matchen mot Hammarby. Mot Jönköping gjorde han ett försök att spela, men fick ge upp efter 21 minuters spel. Skadan ska inte vara allvarlig och kommer inte att opereras, men Elm är ändå tveksam till spel med gipsad arm.

– Jag är inte orolig. Det är som det är. Jag får ta det lugnt några dagar och se vad som händer. Har jag lika ont som mot Jönköping är det inte aktuellt att spela, säger Elm till Barometern.

ARTIKELN HANDLAR OM