Champions League fotboll (herrar)

Eden Hazard tillbaka – redo att möta Chelsea

Av: 

Kristoffer Bergström

Eden Hazard är spelklar igen för Real Madrid.
Eden Hazard är spelklar igen för Real Madrid.

FOTBOLL

Den skadeförföljda 30-åringen Eden Hazard har inte startat en match på fyra månader.

Återkomsten kunde inte komma mer lägligt.

– Han kan absolut göra skillnad, säger Real Madrids tränare Zinedine Zidane inför semifinalen i Champions League mot Chelsea.

I sju år var belgaren en av Chelseas viktigaste offensiva spelare. När han 2019 värvades för drygt en miljard kronor till Real Madrid önskade han att regelbundet få återse sitt forna gäng.

– Jag hoppas att vi lottas mot varandra i Champions League varje säsong så att vi kan mötas igen, sa han då.

Första gången sedan 2019

Nu är det dags. När den engelska ligafyran i dag spelar den första CL-semifinalen av två finns Hazard i det vitklädda motståndarlaget.

Om han startar är det första gången sedan 1–2-förlusten mot Levante i slutet av januari. Om han gör 90 minuter är det första gången i en tävlingsmatch sedan 23 november 2019.

Så kommer Eden Hazard finnas med i Zinedine Zidanes förstauppställning?

Eden Hazard i Chelsea 2019.

Det troligaste är nog att det blir inhopp, då 30-åringen i vår plågats av en muskelskada och haft problem både med vaden och höftböjaren. Men han var pigg och kreativ när han i helgen fick 13 minuter i 0–0-matchen mot Real Betis.

Ramos siktar på returen

– Han mår bra. Han var bekväm när han spelade härom dagen och det är viktigast: det gjorde inte ont. Nu är han redo. Vi är glada över att han är tillgänglig för han kommer bidra med mycket till laget, säger Zidane på en presskonferens.

Sergio Ramos är en annan Real Madrid-profil som saknats på slutet. Backen har varit sjuk i corona och opererat sitt knä, men är nu på bättringsvägen och hoppas vara med i returen mot Chelsea femte maj.

Mer glädjande för Realfansen är att mittfältaren Toni Kroos är redo att spela i dag efter att ha missat tre ligamatcher.

ANNONS

Betalar du för mycket för din el? Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar!

Extern länk från Compricer

Jämför här!


Europatipset med Champions League: Skrällar, spikar och system att rygga
Publisert:

LÄS VIDARE

Asahara: Förmåga att koka vinster på bruten spik

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Champions League fotboll (herrar)

Eden Hazard

Sergio Ramos