Rosengård vill värva Eskilstunas Loreta Kullashi

Avslöjar: serieledarna har lagt bud på landslagsspelaren

Strax före damallsvenskans seriefinal kan Sportbladet avslöja att Rosengård jagar en av seriens offensiva stjärnor.

Serieledarna har lagt ett bud på Eskilstuna Uniteds Loreta Kullashi.

– Om det stämmer är det smickrande, säger 22-åringen.

Bergström
Bergström

Förra sommaren gjorde Loreta Kullashi två mål när Eskilstuna bortaslog Rosengård med 2–1. Snart kan 22-åringen flytta ner till Malmö och ansluta till serieledarna.

Enligt Sportbladets uppgifter har klubbar i bland annat Frankrike och Italien velat köpa Kullashi, vars kontrakt går ut efter säsongen. Men Rosengård ska ligga närmast till hands och har lämnat ett konkret bud som Eskilstuna United nu överväger.

– Ingen kommentar för stunden, säger sportchefen och tränaren Magnus Karlsson.

”Kommer inte spela i Eskilstuna”

Rosengård ser ut att tappa båda de offensiva landslagsspelarna Anna Anvegård och Hanna Bennison under sommaren, så de behöver hitta ersättare. Budet på Loreta Kullashi ska inte vara accepterat ännu, men när Sportbladet pratar med henne bekräftar hon åtminstone att hon ska flytta – antingen nu eller efter säsongen.

– Jag fokuserar på det jag gör just nu i Eskilstuna, så jag har inte jättebra koll på framtiden. Jag har redo för en större klubb, men när det blir får vi se. Vad jag kan säga är att jag nästa år inte kommer spela i Eskilstuna, säger hon.

Kullashis landslagsdebut 2018 var sensationell. Hon hoppade in i andra halvlek mot Sydafrika och hann pricka in två mål innan slutsignalen ljöd. Sedan dess har hon varit uttagen i landslaget flera gånger, men stod utanför den 25 spelare starka trupp som spelade två träningsmatcher i juni.

Sjögran: Inga kommentarer

Ändå hoppas Kullashi finnas med i OS-truppen som presenteras på tisdag.

– Det har gått bra för mig i år. Jag har presterat bättre än förra året, så målet är fortfarande att ta mig till OS. Det inte helt kört. Vi får på uttagningen vad som händer, säger hon.

Rosengårds sportchef Therese Sjögran vill inte kommentera uppgifterna och Sportbladet har inte nått spelarens agent Arash Bayat.

Rosengård möter Häcken i dag klockan 15. En timme senare möts AIK och Eskilstuna.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.