Kopparbergs/Göteborg FC

Häcken-fansens ”problem” vid samgåendet – Mats Gren

Av: 

Fredrik Andersson

Petra Thorén

FOTBOLL

Häcken-ledningen svarade utförligt om det eventuella övertagandet av Göteborgs FC i damallsvenskan.

Men en sak sticker i ögonen på fansen: att ha IFK Göteborgs-profilen Mats Gren som tränare.

– Det är infekterat, säger Getingarnas ordförande Robin Heed.

– Jag ser inga problem, svarar Mats Gren.

Mats Gren.
Mats Gren.

Häcken höll under torsdagskvällen ett digitalt informationsmöte om det föreslagna samgåendet med Kopparbergs/Göteborgs FC. På informationsmötet medverkade runt 200 personer, under ett vanligt årsmöte ligger den siffran på 50 personer.

Så, kommer fansen rösta ja till övertagandet nästa vecka?

– Som jag sagt tidigare och som jag känner ännu mer efter i dag: det är nog 50/50 fram till röstningen. Jag tror inte folk kommer ändra sin uppfattning, men de som är tveksamma kan nog bilda sig någon form av uppfattning, säger supporterföreningen Getingarnas ordförande Robin Heed.

– Allt har gått supersnabbt. Det känns inte som att alla korten är på bordet. Måste man ha så bråttom?

”Sticker i ögonen”

I kommentarsfältet på det digitala informationsmötet fick Häcken-ledningen frågor om GFC-tränaren Mats Gren, som har ett förflutet som både spelare och omdiskuterad sportchef i IFK Göteborg. Hos Häckens stora rival.

– Det är infekterat. Ska man se det med Häcken-ögon så sticker det lite eftersom det är Blåvitt vi pratar om i grund och botten. Det är lite rivalitetskänsla i det. 

– Sedan, med historien om Mats Gren och Blåvitt, man vill inte hamna där. Men det är väl klart, man diskuterade Bronsmans (Peter, ordförande GFC) del också. Även det här med sponsringen från Kopparberg. Det var mycket som togs upp, säger Heed.

Har ni fans något krav gällande Mats Gren, om det blir ett ja?

– Det blir lite konstigt om man går ut med ett sådant krav. Vi får vara lite smartare i så fall om man vill vinna lite poäng.

Dagen efter mötet genomförde Mats Gren en träning med GFC. Han hade inte sett mötet och blir förvånad när Sportbladet frågade om han själv ser problematiken med sin blåvita koppling.

– Går jag till Häcken sitter jag inte och hejar på IFK Göteborg.... För mig är det ett jobb som jag kommer att utföra så bra jag kan. Det spelar ingen roll var det är. Jag ser inget problem, men sen vet jag hur supportrar kan tänka.

Det kanske finns en oro för att du inte blir Häcken-lojal?

– IFK Göteborg har ett damlag i division 3. Jag ser noll problem.

Häckens klubbdirektör Marcus Jodin om Gren-frågan:

– Med tanke på att det handlar om ett övertagande där giltiga avtal gäller så är det ett faktum. Sedan får man ha respekt för att alla har olika syn på frågor. Så länge vi har respekt för det tror jag att vi kan hantera det. Sedan tänker jag inte diskutera specifika personer, det är frågor vi får hantera.

Under det digitala mötet nämnde Jodin även att ”Gren kommer få vara kvar” vid ett övertagande. Det är också den signal som Mats Gren har fått.

”Bara att lyfta på hatten”

– Det var ett bra möte med bra höjd. Vi känner positiva vindar i frågan, det kände vi redan när vi kallade till årsmötet, säger Jodin.

Vad händer om det blir ett nej på onsdagens möte?

– Då får man ha den respekten och den höjden för medlemmarnas röst, de är våra chefer. Det är det som är tjusningen med medlemsdemokrati. Då är det bara att lyfta på hatten och respektera medlemmarnas vilja, så jobbar vi utifrån det.

Vad händer med GFC då?

– Det är inte vår fråga att svara på, men ska vi anta något så tror vi att det finns ett par scenarier kvar. Det allting startade i är faktiskt ett beslut att lägga ner verksamheten. Det är vårt antagande att det definitivt kan bli en tänkbar utgång.

Enligt Mats Gren är det dock inte aktuellt.

– Peter (Bronsman) har garanterat verksamhet för 2021. Så har jag förstått det i alla fall, säger Mats Gren.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Kopparbergs/Göteborg FC

LÄS VIDARE

Bergström: Jag är lurad – och du är nog lurad också

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Kopparbergs/Göteborg FC

BK Häcken

OBOS Damallsvenskan i fotboll

Allsvenskan i fotboll

Mats Gren