Neuer slog legendarens rekord – mot barndomsklubben

Manuel Neuer är nu en bättre målvakt än Oliver Kahn.

Åtminstone om man ser till statistiken.

Under söndagen slog Bayern München-spelaren legendarens rekord – och är nu den målvakt som hållit flest nollor i Bundesligas historia.

I den elfte minuten mellan Bayern München och Schalke 04 stod Manuel Neuer för en svettig räddning. Därefter blev det en lugn eftermiddag för den tyske skottstopparen.

Nollan förblev intakt – och därmed är Neuer historisk. Med sin 197:e (!) match utan att släppa in mål är han nu den som lyckats hålla nollan flest gånger i Bundesligas historia.

Mittbacken Jerome Boateng var snabbt ute på sociala medier för att hylla sin lagkamrat.

”Grattis till rekordet!”, skriver han, följts av en brinnande emoji och en get. Geten anspelar på det amerikanske ”G.O.A.T”, som är en akronym för ”greatest of all time” (bäst någonsin).

”Vi får se hur han reagerar”

Tidigare rekordhållare var den legendariska förre Bayern München-målvakten Oliver Kahn, som stannade på 196 nollor. Kahn är idag styrelseledamot för klubben, och känd för sitt temperament som spelare.

– Jag tänker inte låta mig själv vara klar här. Vi får se hur han reagerar, men jag tror att han är glad för oss alla, säger Neuer till Bayern Münchens hemsida om Kahns inställning till att nu vara förpassad till andraplatsen.

Neuers historiska bedrift blir än mer speciell, då han lyckades slå rekordet mot just Schalke 04. Målvakten fostrades i klubben, och tillhörde laget i 20 år.

Matchen, då? Bayern München vann med 4–0, efter två mål av Thomas Müller och ett var från David Alaba och Robert Lewandowski. Just Lewandowski. blev också historisk när han blev den första någonsin att göra mål i åtta raka bortamatcher. Han gjorde även mål i sin elfte raka match mot Schalke – någonting ingen annan har lyckats med mot samma motstånd.

Lewandowski har gjort 23 mål på 18 matcher denna säsong. Bayern München toppar tabellen, medan Schalke fortsatt ligger sist.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.